Acasă DesertCu crema Tort cu crema de branza si portocale

Tort cu crema de branza si portocale

de Ramona-Maria Dascalu

Tort cu crema de branza si portocale este cel mai delicios tort preparat pana acum. Este aromat si pufos, format din trei straturi cu texturi diferite, dar care se potrivesc perfect. Baza este formata dintr-un pandispan cu cacao pufos, aromat si usor umed. Stratul al doilea este format dintr-o crema de branza aromatizata cu scortisoara si suc proaspat stors de portocale. Ultimul strat este format dintr-un aromat si delicios jeleu de portocale. Atat la crema de branza cat si la jeleu, am folosit suc proaspat stors de portocale. Acest lucru ne ajuta sa obtinem un desert racoritor si cu aroma naturala si lejera. Pentru a orna am folosit frunze de melissa. Obtinem astfel un decor simplu si de efect. Un alt atu este ca punem accentul pe cele trei straturi ale tortului.

Prin urmare, daca doriti un tort racoritor, aromat si cu textura deosebita si mai iubiti si citricele si cheesecake-ul, acest delicios tort este ceea ce cautati. Am conceput acest desert gandindu-ma la o persoana foarte draga mie care adora portocalele si cheesecake-ul. Acestea fiind spuse va las sa cititi reteta si sa o preparati. Va asigur ca va deveni tortul vostru preferat. Pentru a observa mai bine detaliile dati click pe imagini pentru a le mari. Spor la treaba!

Daca v-a placut aceasta reteta de Tort cu crema de branza si portocale puteti incerca si:

Tort cu crema de branza si portocale

Tort cu crema de branza si portocale

Imprimare
Portii: 10/Tava 24 cm Timp de pregatire: Preparare termica:
Informații nutriționale 200 calorii 20 grams grăsime
Evaluare 5.0/5
( 3 au votat )

INGREDIENTE

Ingrediente blat 24 cm:

Oua 3 medii
Zahar 90 g
Cacao 22 g
Faina tip 00 53 g
Vanilie esenta 1 lingura
Sare 1 varf lingurita

 

Ingrediente crema de branza:

Branza tartinabila 375 g
Smantana lichida 150 ml
Portocale suc de proaspat stors 112 ml
Zahar 105 g
Gelatina folii 8 g
Scortisoara pudra o jumatate de lingurita

 

 Ingrediente jeleu de portocale:

Suc de portocale proaspat stors 375 ml
Zahar 90 g
Gelatina folii 6 g

MOD DE PREPARARE

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 175°C si apoi preparam blatul de tort. Punem intr-un vas ouale intregi la temperatura camerei cu un varf de lingurita de sare si le amestecam cu mixerul cateva secunde. Adaugam zaharul peste oua si le amestecam cu mixerul pana cand compozitia isi dubleaza volumul si capata un aspect spumos. Adaugam si esenta de vanilie. Adaugam in doua reprize faina combinata cu cacao si amestecam cu o spatula, usor, cu miscari de sus in jos pentru a nu scoate aerul din compozitie. Punem hartie de copt intr-o tava cu diametrul de 24 cm, cu pereti detasabili, si adaugam copozitia preparata. Nivelam compozitia pentru a obtine un blat uniform si introducem tava in cuptor pentru 20 minute.





Dupa ce s-a copt lasam blatul sa se racesca, apoi il scoatem din tava, inalturam hartia de copt, si punem blatul pe farfuria in care compunem tortul. Il asezam cu fundul in sus deoarece este mai drept, iar crema pe care urmeaza sa o prepara se va lipi mai bine . Cand blatul nostru este aproape rece, fara a pierde prea mult timp, preparam o crema pe care de obicei o folosim la Cheesecake. Pentru aceasta spalam si stoarcem portocalele pentru a obtine 112 ml de suc. Cum mai tarziu vom avea nevoie de alti 375 ml de suc pentru jeleu va recomand sa il stoarceti pe totul acum. Va recomand, de asemenea, sa folositi suc proaspat stors de portocale si sa renuntati, daca obisnuiati, la a folosi sucuri cumparate. Acestea dau un gust neplacut prajiturilor si nu sunt sanatoase. Punem intr-un vas incapator branza tartinabila si o amestecam cu mixerul pentru a deveni cremoasa. Adaugam zaharul peste branza tartinabila si amestecam aproximativ 1 minut, astfel incat zaharul se va topi. Adaugam si sucul de portocale si amestecam usor pentru a omogeniza compozitia.

Punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece si o lasam aproximativ 10 minute pentru a se inmuia. Adaugam si o jumatate lingurita de scortisoara in compozitia de branza si amestecam. Din cei 150 ml de smantana oprim 3-4 linguri pe care le punem intr-o craticioara pentru a topi mai tarziu gelatina. Restul de smantana lichida o batem cu mixerul pana cand obtinem un amestec spumos si aerat. Foarte important este sa nu o bateti prea mult deoarece aceasta se va taia.
Punem foliile de gelatina in smantana lichida oprita pe care am incalzit-o fara a o fierbe si amestecam pana cand se topesc complet foliile. Daca nu se topesc mai puneti cratita pentru cateva secunde pe aragaz la foc mic, o inlaturati si amestecati din nou pana cand se topesc complet. Nu incingeti cratita prea mult deoarece gelatina nu isi mai face efectul dupa fierbere.  Adaugam amestecul de gelatina peste branza tartinabila si amestecam cu mixerul pentru a o incoprora bine.
Adaugam si smantana batuta insa de data acesta amestecam usor cu o lingura pentru a o incorpora bine.
Luam cercul detasabil al tavii si cuprindem in el blatul.  In continuare adaugam compozitia de branza preparata, o nivelam si acoperim tava cu folie de plastic. Acesta va sta cel putin 3 ore la frigider.

Dupa cele trei ore punem 6 g de gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece. Pentru a obtine un jeleu foarte frumos strecuram sucul de portocale obtinut anterior pentru a inlatura eventuala pulpa de fruct. Punem cei 375 ml de suc intr-o craticioara si adaugam zaharul. Lasam craticioara la foc mic si amestecam cu telul pana cand zaharul s-a topit complet. Inlaturam vasul de pe foc si il lasam sa se mai racesca. Cand amestecul a devenit caldut adaugam gelatina stoarsa de apa si amestecam cu telul pana cand acesta s-a topit complet.
Avand si jeleul in stare lichida pregatit scoatem tava cu blatul si crema de branza de la frigider. Turnam jeleul de potocale peste crema de branza de foarte aproape de aceasta sau folosind o lingura. in asest fel nu riscam sa cream denivelari in aceasta. Acoperim din nou cu folie de plastic si lasam tortul 3-4 ore sa se intareasca bine.

Dupa cele 4 ore scoatem tava din frigider. Avem doua posibilitati pentru a scoate frumos tortul din forma. Prima, al carei rezultat este garantat este acela de a folosi o torta de bucatarie pe care o aprindem si incalzim usor pereti formei. Cea de-a doua consta in lasarea tortului pentru o perioada de circa 30 de minute afara din frigider. Pentru a sari peste acesti pasi puteti imbraca cercul de metal uns cu putin unt, cu hartie de copt, iniante de a pune crema de branza peste blat. Eu am optat sa decorez acest tort cu crema de branza si portocale cu frunze de melissa sau de menta. Tortul nostru cu crema de branza si portocale este gata pentru a fi servit alaturi de cei dragi noua!

Ai făcut această rețetă?
Daca ti-a placut aceasta reteta etichetează-mă pe Instagram la @Bucataria Ramonei

Daca ti-a placut aceasta reteta

Lasa un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!