Home DesertCheesecake Cheesecake la cuptor cu portocale si ciocolata

Cheesecake la cuptor cu portocale si ciocolata

de Ramona-Maria Dascalu

Cheesecake la cuptor cu portocale si ciocolata la cuptor este un desert cremos si aromat pe care l-am preparat rapid si foarte usor. De Paste, in fiecare an pregatesc o reteta noua de cheesecake. Asta pentru ca mereu imi place sa prepar un cheesecake diferit cu acesta ocazie. Baza este una clasica specifica cheesecake-urilor din biscuiti digestivi si unt. Compozitia desertului am preparat-o din branza tartinabila, sucul si coaja de la o portocala netratata, smantana lichida neindulcita, oua, amidon si putin zahar. Branza tartinabila pe care o folosesc de obicei este Philadelphia sau  branza tartinabila clasica de la Lidl. Puteti folosi orice branza tartinabila va place voua, va iesi la fel de bun.

Ca decor am preparat rapid un ganache de ciocolata amaruie care se potriveste perfect cu aroma portocalei si am decorat cu frunze de menta si coaja de portocala. Daca nu va place ciocolata amaruie puteti folosi ciocolata cu lapte. Deci, daca va doriti un cheesecake cremos, cu citrice si ciocolata, atunci ati gasit desertul perfect. Va las sa cititi retetasi sa vizualizati imaginile pe care le puteti mari dand click pe ele. Spor la treaba!

Alte retete asemanatoare acestui cheesecake la cuptor cu portocale si ciocolata:
Cheesecake la cuptor cu portocale si ciocolata

Cheesecake la cuptor cu portocale si ciocolata

Evaluare 4.8/5
( 4 votat )
Portii: 8/Tava 24 cm Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente baza:

Biscuiti digestivi 220 g
Unt 100 g

 

Ingrediente umplutura:

Branza tartinabila tip Philadelpihia 750 g
Smantana naturala neindulcita 150 ml
Zahar 120 g
Oua 3 medii
Portocale sucul si coaja de la un fruct netratat
Amidon de porumb 10 g

 

Pentru decor:

Ciocolata amaruie 100 g
Smantana lichida naturala neindulcita 50 ml

INSTRUCŢIUNI

Topim untul in cuptorul cu microunde sau la aragaz la foc mic. Maruntim biscuitii cu ajutorul robotului de bucatarie apoi adaugam untul topit peste acestia. Amestecam cele doua ingrediente pana cand compozitia devine omogena.
Ungem cu putin unt peretii unei tavi rotunde reglabile cu diametrul de 24 cm si o imbracam cu hartie de copt.
Punem in tava biscuitii cu unt si ii apasam cu ajutorul unei linguri pe fundul si pe pereti acesteia. Inaltimea stratului pe fundul tavii ar trebui sa aiba aproximativ o jumatate de centimetru, iar pe pereti sa fie de circa 3 cm. Introducem tava in frigider pentru 25-30 minute.


Intre timp preparam crema de branza. Pentru aceasta punem intr-un castron branza tartinabila si zaharul si  amestecam cu mixerul pentru circa un minut. Adaugam ouale unul cate unul amestecand cu mixerul dupa fiercare, deoarece trebuie incorporate bine. Adaugam amidonul si il amestecam cu mixerul pentru a-l incorpora.

Adaugam si sucul proaspat stors si coaja de la o portocala netratata si le amestecam si pe ele pentru ale incorpora in compozitie. La final adaugam smantana si amestecam cu mixerul.

Scoatem tava din frigider, o imbracam pe dinafara cu folie de aluminiu, pentru ca, in cazul in care ar curge unt din tava, sa nu curga in cuptor. Turnam in tava compozitia preparata.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170°C si tinem 60 de minute. Cand cheesecake-ul s-a copt oprim cuptorul si il lasam sa se racesca in cuptor cu usa usor deschisa. Cand s-a racit complet o introducem in frigider pentru 2-3 ore.
Dupa cele 2-3 ore scoatem cheesecake-ul din frigider. Il scoatem cu grija din tava si il punem pe un platou. Este momentul sa pregatim ganache-ul de ciocolata. Pentru acesta punem 50 ml de smantana lichida intr-un vas si o incalzim. Adaugam ciocolata taiata marunt si amestecam cu o lingura pana cand s-a topit. Daca mai raman bucati de ciocolata netopita o mai puneti putin la foc mic si amestecati pana cand se topeste complet.
Decoram suprafata cheesecake-ului cu ganach-ul de ciocolata preparat si fasii de coaja de portocale. Eu am folosit o ustensila speciala, dar daca nu aveti asa ceva puteti rade putina coaja de portocala cu o razatoare si o puteti aseza frumos pe cheesecake. Nu uitati, lucrul cel mai important, portocala trebuie sa fie netratata pentru a-i putea folosi coaja.
Cu fasiile de portocala si cu frunze de menta eu am realizat decorul din imagini. Si astfel acest delicios cheesecake la cuptor cu portocale si ciocolata este gata pentru a fi savurat alaturi de cei dragi! Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

4 comentarii

Alina 18 ianuarie 2020 - 7:18

Buna,
Ce dimensiune are forma ta de cheesecake?
Multu,

Răspuns
Ramona-Maria Dascalu 18 ianuarie 2020 - 14:56

Buna, Alina! Tava mea are diametrul de 24 cm si este cu pereti detasabil.

Răspuns
madalina iliescu 2 februarie 2020 - 12:27

Inaltimea stratului de biscuiti sa fie 3-4 CM? Din 200gr biscuiti si 100 gr unt? In foto nu pare asa de inalt blatul de biscuiti… Eu as zice milimetri, nu centimetri.

Răspuns
Ramona-Maria Dascalu 3 februarie 2020 - 12:39

Buna, Madalina! Multumesc pentru comentariu! Este vorba de 3-4 cm inaltime pe margini! Stratul, pe fundul tavii, are inaltimea de circa 1 cm!

Răspuns

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!