Home Desert Dulceata de gutui

Dulceata de gutui

de Ramona-Maria Dascalu

Dulceata de gutui este un preparat de casa aromat, gustos cu parfum de toamna ,care se prepara usor si iese o dulceata delicioasa, deosebita.  Ideal este sa folositi gutui cat mai bine coapte. Astfel vom obtine o dulceata aromata si pentru a folosi cat mai putin zahar. Am pus si zeama de lamaie pentru ca aceasta le face sa nu se oxideze si da si un gust deosebit dulcetii.  Ajuta si la o conservarea mai buna si o da o culoare mai frumoasa dulcetii. Gutuile oxideaza, adica se innegresc, foarte repede. De aceea trebuie ca, imediat ce le curatam de seminte si cotor, sa le punem in apa rece. Mai apoi, dupa ce le taiem cuburi, le vom pune tot in apa rece.

Putem folosi dulceata de gutui la prepararea de tarte, umplerea de fursecuri, clatite sau gogosi sau orice desert va doriti voi. Deci, daca va doriti sa preparati o dulceata de gutui rapida, aromata si parfumata, ati gasit reteta potrivita. Dar mai bine va las sa cititi reteta si sa o preparati pentru a va convinge singuri de cele spuse de mine! Nu uitati sa dacti click pe imagini pentru a le mari, asa observati mai bine detaliile retetei! Spor la treaba!

Daca v-a placut aceasta reteta, puteti incerca si:

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui

Evaluare 5.0/5
( 3 votat )
Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Gutui curatate de cotor 1 350 g
Zahar 1 kg
Apa 1 300 ml
Zeama de la 2 lamai

INSTRUCŢIUNI

Spalam gutuile de puf, le taiem pe jumatate si le curatam de seminte si de partea dura din mijlocul fiecarei gutui, apoi le punem imediat in apa rece. Taiem fiecare gutuie cubulete si o punem in apa rece pentru a nu se innegrii. Insa inainte de a taia gutuile cubulete punem intr-o cratita cu fund mai gros, apa cu zahar si o lasam la foc mic, amestecand din cand in cand pana cand se topeste zaharul complet.
Adaugam zeama de lamaie peste apa cu zahar cand zaharul s-a topit.


Adaugam si cuburile de gutuie peste apa cu zahar si zeama de lamaie. Amestecam totul si lasam sa fiarba la foc mic pana cand scade mare parte din lichid si se inmoaie gutuile. Nu uitati insa ca trebuie sa amestecati din cand in cand pe tot parcursul cat fierbe dulceata de gutui. Pentru a verifica daca dulceata este gata punem putina dulceata pe o farfurie intinsa si o introducem la frigider sau o lasam sa se racesca normal. Daca dulceata se incheaga este gata, daca nu o mai lasam sa fiarba putin si repetam iar procedeul cu farfuria. Cand dulceata este gata se opreste aragazul si se lasa sa se raceasca putin. Intre timp sterilizam borcanele. Pentru inceput spalam borcanele si capacele lor. Apoi le punem in tava agazului fara capac, distantate intre ele si le introducem in cuptor la 180°C, pana cand apa de pe ele s-a evaporat. Le scoatem din cuptor si le lasam sa se racesca suficient cat sa le putem tine in mana. Cand borcanele s-au racit suficient si dulceata este calda spre fierbinte, o punem in borcane.
Punem capacul fiecarui borcam si il punem cu fundul in sus. Procedam la fel cu fiecare borcan si le lasam asa, pana cand se raceste dulceata complet, pentru a se forma efectul de vid, adica atunci cand apasati pe capac nu se mai deplaseaza metalul sus-jos. Borcanele cu  dulceata de gutui se pastreza intr-un loc intunecos si uscat. Mie mi-au iesit 3 borcane mari si unul mic.

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!