Acasă Desert Compotul de gutui

Compotul de gutui

de Ramona-Maria Dascalu

Compotul de gutui este aromat si usor de preparat. Pe langa faptul ca se realizeaza foarte usor nu aveti nevoie nici de prea multe ingrediente. Principalul ingredient este gutuia, care va da aroma acestui delicios compot. Alaturi de gutui se mai adauga si un sirop care se prepara din apa si zahar. Rezultatul retetei este un compot plin de vitamine, aromat si care va va indulci si inveseli zilele friguroase de iarna.

Daca v-a placut aceasta reteta, puteti incerca si:

Compotul de gutui

Compotul de gutui

Imprimare
Portii: 6 Timp de pregatire: Preparare termica:
Informații nutriționale 200 calorii 20 grams grăsime
Evaluare 5.0/5
( 1 au votat )

INGREDIENTE

Pentru 5-6 borcane:

Gutui 6 fructe coapte
Apa 2.5 l
Zahar 500 g

MOD DE PREPARARE

Se spala gutuile si se curata de puful prezent pe suprata lor. Se taie pe jumatate fiecare gutuie si se curata partea mai tare din interior si semintele. Fiecare jumatate se taie felii, iar aceste felii se pun intr-un castron cu apa pentru a nu se inegri. Se prepara un sirop de apa si zahar punand intr-o oala apa cu zaharul. Se lasa sa se topesca zaharul si sa se incalzeasca apa.

compotul-de-gutui
compotul-de-gutui-a
compotul-de-gutui-b

Se taie feliile de gutui in feliute mai mici si se bun in sticle curate. Sticlele trebuie sa fie umplute cu gutui cam trei sferturi. Imediat dupa punerea in sticla a feliutelor sticla se va umple cu sirop, altfel gutuile se vor innegri.
compotul-de-gutui-c
compotul-de-gutui-d
compotul-de-gutui-e

Sticlele umplute cu gutui si sirpo se pun intr-o oala pe fundul careia au fost asezate cateva hartii sau 1-2 prosospe de bucatarie. Peste hartii se pun sticlele si apa calda. Sticlele se acopera cu un alt prosop de bucatarie si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 2-3 ore. Compotul este gata atunci cand fructele se ridica in partea superioara a sticlei. Se lasa sticlele in oala pana la racirea totala a acestora.
compotul-de-gutui-f
compotul-de-gutui-g
compotul-de-gutui-h

Se pastreaza in loc racoros si uscat. Se consuma rece in lunile de iarna, dar si in restul anului.

Ai făcut această rețetă?
Daca ti-a placut aceasta reteta etichetează-mă pe Instagram la @Bucataria Ramonei

Daca ti-a placut aceasta reteta

Lasa un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!