Home DesertChecuri Plumcake cu dovleac si ciocolata

Plumcake cu dovleac si ciocolata

de Ramona-Maria Dascalu

Plumcake cu dovleac si ciocolata sau pumpkin bread sau chec cu dovleac cu ciocolata este un desert inspirat din bucataria italiana rapid, economic, pufos si aromat care o sa va cucereasca de la prima feliuta. Prajitura noastra are o textura umeda si o sa va cucereasaca cu aroma ei si pot spune ca este unul dintre cele mai bune plumcake-uri preparate pana acum . Aceasta textura umeda este data de dovleacul copt, care ii da si culoare naturala minunata. Pentru un plus de aroma am daugat scortisoara care se potriveste perfect cu aroma dovleacului. Am adaugat si bucatele de ciocolata amaruie care completeaza perfect toata paleta de gusturi. Prin urmare daca va doriti un chec cu dovleac rapid, economic si usor de preparat, atunci ati gasit reteta potrivita.

Va las sa cititi reteta si sa o preparati pentru a va convinge singuri de cele spuse de mine! Spor la treaba!

Daca v-a placut aceasta reteta de Plumcake cu dovleac si ciocolata, puteti incerca si:

Plumcake cu dovleac si ciocolata

Plumcake cu dovleac si ciocolata

Evaluare 5.0/5
( 3 votat )
Portii: 8 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Dovleac crud doar pulpa fara coaja si seminte 300 g
Zahar brun 150 g
Faina 00 250 g
Unt 125 g
Bucati de ciocolata amaruie 80 g
Oua medii 3
Scortisoara o jumatate de lingurita
Praf de copt un pliculet
Sare un varf de lingurita

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput curatam dovleacul de coaja si seminte si il taiem felii subtiri, apoi il punem pe o farfurie pe care o acoperim cu capac de plastic sau puteti pune dovleacul intr-o punga de plastic. Introducem dovleacul in cuptorul cu microunde la puterea maxima pentru 11-12 minute sau pana cand dovleacul s-a inmuiat. Puteti insa daca nu dispuneti de un cuptor cu microunde sa il coaceti in cuptorul normal, nu inainte de a invelii dovleacul in staniol pentru a ramane moale si umed, altfel se va usca. Il scoatem din cuptor si il lasam putin sa se racesca, apoi il punem intr-un robot de bucatarie si il maruntim pentru a obtine un piure. Topim si untul in cutorul cu microunde, apoi il lasam sa se racesca. Punem ouale intr-un vas adaugam un varf lingurita de sare si zaharul brun, apoi amestecam cu mixerul pana cand obtinem o compozitie spumoasa, deschisa la culoare si care si-a dublat volumul.


Este momentul sa adaugam untul topit  rece si sa amestecam cu mixerul la viteza mica pentru cateva secunde pentru a le incorpora. Adaugam si piureul de dovleac copt si il incorporam si pe el cu mixerul amestecand pentru cateva secunde. Adaugam faina amestecata cu praful de copt in doua reprize si amestecam cu mixerul.

Pentru un plus de aroma adaugam o jumatate de lingurita de scotisoara macinata. La final adaugam bucatile de ciocolata amaruie, dar de data aceasta amestecam cu o spatula. Adaugam compozitia preparata intr-o tava cu dimensiunile de 11x30 cm in care am pus inainte hartie de copt. Punem cateva bucatele de ciocolata si la suprafata prajituri.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 °C pentru 35-40 minute. Faceti testul scobitori deoarece fiecare cuptor este diferit. Cand prajitura s-a copt o scoatem din cuptor si o lasam sa se racesca. Cand s-a racit o scoate cu grija di tava si inlaturam hartia de copt. Il presaram cu zahar pudra si il putem savura alaturi de cei dragi. Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!