Home DesertCu crema Rulada cu cacao si crema de lapte

Rulada cu cacao si crema de lapte

de Ramona-Maria Dascalu

Rulada cu cacao si crema de lapte este un desert delicios, cremos, aromat si usor de preparat ce se realizeaza intr-un timp scurt si cu putine ingrediente.  Blatul pufos al acestei rulade este un clasic pandispan. Prentru a-l prepara avem nevoie de oua, faina, cacao si zahar. In schimb crema de lapte este compusa din lapte, amidon, zahar, miere, pastaie de vanilie si smantana. Dupa cum vedeti ingredientele sunt simple, iar rezultatul va va incanta. Veti obtine o rulata pufoasa si aromata, usor amaruie deoarece am folosit cacao. Aceasta se potriveste perfect cu dulceata cremei de lapte care are o placuta aroma de vanilie. Modul de preparare este explicat pas cu pas in reteta de mai jos si va asigur ca va veti indragosti de acest desert:

Alte retete asemanatoare cu Rulada cu cacao si crema de lapte:
Rulada cu cacao si crema de lapte

Rulada cu cacao si crema de lapte

Evaluare 5.0/5
( 3 votat )
Portii: 8/Tava aragazului Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente blat rulada:

Oua medii 4
Zahar 80 g
Faina 35 g
Cacao 25 g
Miere 10 g
Vanilie ½ pastaie de esenta vanilie
Zahar pudra

 

Ingrediente crema de lapte:

Lapte 400 ml
Smantana lichida 150 ml
Zahar 80 g
Amidon de porumb 40 g
Miere 1 lingurita

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput vom pregati crema de lapte. Primul lucru pe care il facem este acela de a pune laptele intr-o cratita si a adauga semintele de la jumatate din pastaia de vanilie pe care le-am adaugat cu ajutorul unui cutit. Punem si jumatatea de pastaie in lapte impreuna cu zaharul. Amestecam pentru a se topi zaharul si lasam laptele sa se incalzesca putin fara, insa, sa fierba.
Scoatem pastaia din lapte. Punem amidonul intr-un vas si adaugam putin din laptele cu zahar si vanilie. Amestecam pentru a omogeniza si sfaramam eventualele cocoloase formate. Adaugam peste laptele cu zahar amestecul de amidon si o lingurita de miere.


Amestecam si punem din nou vasul la fiert la foc mic. In tot acest timp se amesteca cu un tel pentru a nu se lipi crema de fundul vasului. Cand crema s-a ingrosat se opreste aragazul si se pune crema intr-un castron. Se acopera cu folie de plastic si se lasa sa se raceasca.
Pentru a prepara blatul de rulada se pun ouale intr-un vas si se adauga mierea peste ele.

Se adauga zaharul si semintele de la jumatatea de pastaie de vanilie sau esenta de vanilie si se amesteca ouale cu un mixer. Le amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa, spumoasa, omogena si deschisa la culoare. Se amesteca faina cu cacao. Se adauga peste compozitia de oua cate o lingura cernuta printr-o sita si se amesteca usor de sus in jos cu o spatula.

Se pune hartie de copt in tava aragazului si se pune compozitia in tava. Se intinde compozitia pe toata suprafata tavii, se introduce tava in cuptorul preincalzit la 200°C si se tine 8 minute. Se scoate tava din cuptor cand rulada este gata. Se scoate blatul din tava cu tot cu hartie de copt.

Se presara zahar pudra pe toata suprafata si se acopera rulada cu folie de plastic. Se lasa sa se raceasca. Se bate smantana spuma cu un mixer.
Se amesteca crema de lapte rece cu un mixer pentru a reveni la consistenta initiala. Se bate smantana si se adauga peste crema de lapte. Se amesteca cu un tel pentru a se omogeniza.
Se inlatura folia de plastic de pe suprafata ruladei. Se dezlipeste rulada de pe hartia de copt si se adauga crema de lapte peste rulada.

Se intinde crema uniform peste rulada si se ruleaza blatul cu grija cu ajutorul foii de copt. Se inveleste rulada in hartia de copt, apoi in folie de plastic si se introduce in frigider pentru 2 ore. Rulada cu cacao si crema de lapte se serveste rece taiata felii.

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!