Home DesertCu ciocolata Prajitura cu ciocolata si caise

Prajitura cu ciocolata si caise

de Ramona-Maria Dascalu

Prajitura cu ciocolata si caise este un desert aromat si usor cremos ce se pepararapid in aproximativ 20 de minute. Ptin uramare nu trebuie sa stati prea mult in bucatrie.

Ingredinetele necesare prepararii acestui desert sunt: ciocolata neagra, caise proaspete lapte, unt, faina, zahar si oua. Caisele proaspete se gasesc usor in anotimpul cald, asa ca este perfecta in aceasta perioada.  Inainte de a fi servita prajitura, caisele pot fi acoperite cu o pelicula subtire de dulceata de caise pentru un plus de gust si aroma. Si de ce nu, pentru a-i da un aspect si mai placut.  Prajitura cu ciocolata si caise poate fi preparata si cu alte fructe cum sunt piersicile sau nectarinele, care sunt la fel de aromate ca cele folosite in reteta.

Daca v-a placut aceasta reteta puteti incerca si:

Prajitura cu ciocolata si caise

Prajitura cu ciocolata si caise

Evaluare 5.0/5
( 3 votat )
Portii: 8/Tava 24 cm Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ciocolata neagra 200 g
Unt 150 g
Zahar 150 g
Faina 100 g
Lapte 100 ml
Caise 4 sau 5 fructe
Oua de gaina 4 medii
Dulceata de caise pentru decor 2 linguri (optional)

INSTRUCŢIUNI

Vom incepe pregatire aceste delicioase prajituri prin a taia ciocolata neagra si untul bucati. Pe aceste doua ingrediente le vom pune la topit la bain-marie. Pentru aceia dintre voi care nu isi mai amintesc sau nu sunt familiarizati cu procedeul, bain-marie se foloseste pentru a topi ingrediente foarte usor si sanatos. Ingredientul de topit se pune intr-un vas care, la randul sau se pune intr-un alt vas cu apa asezat pe foc. Procesul poate dura cateva minute mai mult decat topirea la microunde, insa ingredientul obtinut este mult mai usor de prelucrat si isi va pastra toate caracteristicile si proprietatile.
Cand laptele si untul s-au topit se adauga treptat laptele amestecand pentru a se omogeniza in compozitie. Se lasa apoi sa se racesca compozitia obtinuta.
Se separa albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile se amesteca cu zaharul. Cu ajutorul unui mixer se amesteca pana cand se obtine o compozitie spumoasa si deschisa la culoare si compozitia isi dubleaza volumul.

Prajitura-cu-ciocolata-si-caise-a
Prajitura-cu-ciocolata-si-caise-b
Prajitura-cu-ciocolata-si-caise-c

Pentru ca vom avea nevoie ulterior, intr-un alt vas se bat albusurile spuma cu mixerul pana cand devin spumoase. Peste galbenusuri se adauga ciocolata topita si se amesteca cu o spatula pentru a se omogeniza compozitia. Se adauga faina treptat in compozitie si se amesteca.

Prajitura-cu-ciocolata-si-caise-d
Prajitura-cu-ciocolata-si-caise-e
Prajitura-cu-ciocolata-si-caise-f

Se adauga si albusurile si se amesteca usor, apoi se tapeteaza cu hartie de copt o tava cu diametrul de 24 cm si se pune compozitia in aceasta. Se spala caisele, li se scot samburii si se taie pe jumatate pulpa. Se pun caisele la suprafata prajiturii, asezandu-le frumos cu coaja fructului in sus.

Prajitura-cu-ciocolata-si-caise-g
Prajitura-cu-ciocolata-si-caise-i
Prajitura-cu-ciocolata-si-caise-j

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C si se tine 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca prajitura cu ciocolata si caise dupa ce s-a copt. Cand s-a racit prajitura se scoate din tava. Pentru un aspect si mai placut caisele pot fi unse cu dulceata de caise.

Prajitura-cu-ciocolata-si-caise-k
Prajitura-cu-ciocolata-si-caise-l
Prajitura-cu-ciocolata-si-caise-m

Prajitura cu ciocolata si caise se taie dupa bunul plac si poate fi servita.

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!