Home Felul DoiCarne Mancare de cartofi cu piept de pui

Mancare de cartofi cu piept de pui

de Ramona-Maria Dascalu

Mancare de cartofi cu piept de pui este un preparat traditional romanesc. Se poate prepara in orice perioada a anului si este o mancare usoara si satioasa. Ingredietele de care avem nevoie pentru a prepara aceasta delicioasa mancare sunt cartoful, morcovul, ardeiul, ceapa, rosiile si peptul de pui. Daca doriti puteti transforma acesta mancare intr-un preparat vegetarian de post, eliminand pieptul din reteta. La final adaugati patrunjel pentru a da o aroma placuta mancarii. Se pot adauga si cativa grauti de usturoi pentru a da un plus de gust.

Daca v-a placut aceasta reteta de Mancare de cartofi cu piept de pui puteti incerca si:

Mancare de cartofi cu piept de pui

Mancare de cartofi cu piept de pui

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 8 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Piept de pui 1 mediu
Cartofi 1 kg
Morcovi 2 medii
Ardei 2 medii
Ceapa 1 mare
Apa
Patrunjel o legatura mica
Sos de rosii dupa gust
Ulei putin
Sare dupa gust

INSTRUCŢIUNI

Se pune pieptul de pui la fiert, iar dupa ce apa a clocotit o data se opreste aragazul, se scurge apa si se spala carnea. Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie cubulete. Se curata si se spala morcovii, ceapa si ardeii. Se taie morcovii rondele, ardeii cubulete si ceapa marunt. Intr-o cratita se pune putin ulei si ceapa, ardeiul si morcovul. Peste legume se adauga o ceasca de apa si se lasa sa se inmoaie. Cand s-au inmuiat legumele se adauga pieptul de pui. Se lasa sa fiarba putin daca este carne de pui de tara. Daca este piept de pui cumparat de la supermarket se pune in acelasi timp cu cartofi.

Peste pieptul de pui se adauga si cubuletele de cartofi si apa pana acestea au fost acoperite. Se lasa sa fiarba pana cand cartofi s-au inmuiat si carnea este fiarta. In ultimele 10 minute se adauga sosul de rosii si sare dupa gust. Se opreste aragazul si se adauga patrunjelul. Mancarea de cartofi se serveste calda alaturi de muraturi asortate sau o salata de cruditati.

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!