Home Felul Intai Risotto cu dovleac si ciuperci

Risotto cu dovleac si ciuperci

de Ramona-Maria Dascalu

Risotto cu dovleac si ciuperci este un prim fel gustos si usor de preparat, perfect pentru zilele de toamna. Sunt sigura ca si voua va ramane din cand cate o bucata de dovleac in figider si nu stiti ce sa faceti cu ea. De multe ori folosesc o parte din dovleac la prajituri sau la paste. Dintr-un dovleac intreg mai ramane ceva mai mult de jumatate. Aceasta jumatate de dovleac are si greutatea pe care o vom folosi pentru a pregati un delicios risotto. Vorbesc aici de un dovlac destul de mic de circa 1 kilogram si jumatate, cel pe care il cumpar de obicei Daca la acesta mai adaugam si ciuperci, atunci rezultatul este unul delicios. Sa ne apucam de treaba si sa lasam imaginatia sa ne ajute…
Urmariti reteta video pentru a descoperi mai multe detalii despre Risotto cu dovleac si ciuperci:

Dacă ti-a plăcut acest video te rog sa te abonezi la canalul meu de Youtube apasand butonul Subscribe. Multumesc!

Daca v-a placut aceasta reteta puteti incerca :

Risotto cu ciuperci si dovleac

Risotto cu ciuperci si dovleac

Risotto cu dovleac si ciuperci

Risotto cu dovleac si ciuperci

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 6 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Orez Carnaroli 350 g
Dovleac fara coaja 500 g
Ciuperci 500 g
Parmezan 50 g
Unt 50 g
Vin alb 1 pahar
Usturoi 2-3 catei
Ceapa 1 medie
Ulei de masline 4 linguri
Cimbru sau patrunjel dupa gust gust
Sare dupa gust

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput spalam ciupercile de pamant si le scurgem de apa. Curatam dovleacul de coaja si il taiem in bucati potrivite. In functie de tipul dovleacului folosit va trebui s aadaptati marimea cubuletelor. Punem uleiul de masline intr-o oala cuprinzatoare la foc mediu- mic. Adaugam cateii de usturoi decojiti si usor striviti.  Putem deja taia si ciupercile in bucati potrivite. Eu am folosit ciuperci pleurotus, insa puteti folosi cam orice fel de ciuperci doriti.

Adaugam dovleacul si apoi ciupercile si marim focul sub oala. Le vom lasa circa 10 minute, timp in care vom amesteca destul de des pentru a permite celor doua ingrediente sa se inmoaie uniform. Tocam ceapa marunt si o punem intr -un castron. Vom folosi circa un litru de apa pentru a pregati acest risotto, de aceea este foarte bine sa fierbem aceasta apa pentru a o avea fierbinte la nevoie.

Dupa cele 10 minute transferam dovleacul si ciupercile intr-un castron si punem in locul acestora putin ulei de masline si ceapa. Amestecam cu o lingura pentru a nu permite cepei sa se arda. Cand aceasta a devenit usor aurie adaugam orezul si amestecam incontinuu cu lingura pentru cateva minute.

Adaugam vinul alb si il lasam sa se evapore putin, timp in care vom ameteca in risotto.  Adaugam dovleacul si ciupercile pregatite anterior si amestecam. Punem circa un pahar din apa fierbinte peste ingrediente si amestecam pana cand aceaasta este absorbita de orez. Repetam acest pas pana cand orezul se inmoaie, fara insa a se face pilaf. In ultimele cateva minute adaugam untul si cimbrul.

Ultimul ingredient adaugat este parmezanul care va oferi preparatului nostru cremozitate si un gust deosebit. Presaram sare si piper dupa gust. Oprim focul si lasam risotto cateva minute inainte de a-l servi. Si astfel deliciosul nostru risotto cu dovleac si parmezan este gata pentru a fi servit.

NOTE

In functie de gusturile voastre, puteti folosi sofran pentru gust si culoare. De asemenea, puteti inlocui apa cu supa de legume sau puteti adauga pancetta sau carnati uscati.

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!