Home DesertCu fructe Cupcakes cu banane si frosting de branza

Cupcakes cu banane si frosting de branza

de Ramona-Maria Dascalu

Cupcakes cu banane si frosting de branza este un desert aromat si racoritor. Il veti prepara foarte repede si usor. Daca aveti banane coapte pe care nu vreti sa le mai mancati puteti prepara niste delicioase si pufoase cupcakes cu banane. Le puteti orna cu o crema de branza aromata si fina, care se potriveste perfect cu cupcakes-urile. Daca vreti sa impresionati intreaga familie cu un desert delicios va veti convinge ca aceasta este reteta ideala! Pentru a vedea mai bine detaliile retetei puteti mari imaginile dand click pe ele. Spor la treba!



Daca v-a placut aceste Cupcakes cu banane si frosting de branza puteti incerca si:



Cupcakes cu banane si frosting de branza

Cupcakes cu banane si frosting de branza

Evaluare 5.0/5
( 2 votat )
Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente cupcakes:

Unt  125 g
Zahar 125 g
Faina  250 g
Lapte  100 ml
Oua de gaina 2 medii
Banane  bine coapte 2 medii
Praf de copt 12 g
Bicarbonat  de sodiu o jumatate lingurita
Lamaie  cateva picaturi de zeama
Vanilie esenta 1 lingurita
Sare un varf de cutit

 

Ingrediente crema de branza:

Unt bucatele 80 g
Zahar pudra 100 g
Branza tartinabila 200 g

INSTRUCŢIUNI

Pasam miezul de banana cu o furculita sau cu blenderul si adaugam cateva picaturi de zeama de lamaie pentru a se evita innegrirea piureului obtinut. Amestecam untul cu zaharul pentru aproximativ 2 minute pana cand capata o consistenta cremoasa. Adaugam ouale unul cate unul si amestecam dupa fiecare cu mixerul.


Adaugam la compozitia de oua piureul de banane si succesiv, putin cate putin, laptele. vom amesteca pentru a-i incorpora. Amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea si le adaugam la compozitia de cupcakes. Adaugam esenta de vanilie si amestecam bine cu mixerul toate ingredientele.

Punem hartiute in tava pentru briose si adaugam compozitie in fiecare hartiuta cam pana trei sferturi din inaltimea acesteia. Introducem in cuptorul preincalzit la 180°C cupcakes si le lasam 20-25 minute. Le lasam sa se racesca apoi preparam crema( frosting) de branza.
Pentru aceasta punem intr-un vas zaharul pudra si untul la temperatura camerei si amestecam cu o spatula sau cu o lingura pana cand devine o compozitie cremoasa. Adaugam crema de branza si o incorporam bine pentru a obtine o crema omogena. Mai multe detalii referitoare la acest frosting gasiti aici. Oricum este foarte usor de pregatit!
Punem crema astfel obtinuta intr-un pos si ornam fiecare cupcake.

Delicioasele noastre cupcakes cu banane si frosting de branza sunt gata pentru a fi servite!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!