Home Bauturi Miere cu ghimbir

Miere cu ghimbir

de Ramona-Maria Dascalu

Miere cu ghimbir este un preparat simplu si rapid potrivit pentru toate anotimpurile, dar mai ales pentru perioada iernii, aceasta ajutand la prevenirea racelilor. Eu il folosesc cel mai des pentru a pregati o aromata si racoritoare limonada cu ghimbir. Poate fi folosit si cu apa calda pentru a prepara ceai de ghimbir. Eu am folosit miere poliflora, dar puteti folosi orice miere va place voua mai mult.
Timpul de repaus este de o saptamana, insa il puteti lasa la macerat si mai mult. Dupa o saptamana il putem folosi pentru a prepara limonade aromate si racoritoare numai bune in aceasta perioada calda de vara. Dar, haideti sa aflam mai multe despre proprietatile mierii. Miere de albine a fost evaluata ca un indulcitor natural cu mult inainte ca zaharul sa devina disponibil in secolul al 16-lea. Oamenii au utilizat mierea pentru proprietatile sale antibacteriene si antifungice din cele mai vechi timpuri. Aceasta include vitamine, enzime, aminoacizi si minerale precum calciu, fier, clorura de sodiu, magneziu, fosfat si potasiu. Mierea atenueaza alergiile avand efecte anti-inflamatorii si capacitatea de a calma tusea, ducand la convingerea ca poate reduce, de asemenea, simptomele alergice sezoniere. Mierea este o excelenta sursa de energie, prin doar 17g de carbohidrati per lingura.

Nectarul dulce ajuta memoria find bogat in antioxidanti care pot ajuta la prevenirea leziunilor celulare si proasta functionare a creierului. Un studiu publicat in 2011 a reliefat faptul ca o lingura pe zi de miere de albine poate stimula memoria femeilor aflate la menopauza, care poate oferi o terapie alternativa pentru declinul intelectual legat de hormoni. Dupa patru luni de la luarea a 20g de miere pe zi, femeile au fost mai susceptibile de a avea o mai buna memorie pe termen scurt, decat omologii lor care au luat pastile cu hormoni.Capacitatea mierii de a ajuta organismul sa absoarba calciul ajuta la sanatatea creierului.
Mierea poate fi cura naturala atunci cand vine vorba de raceli. O tuse persistenta, care nu va disparea poate fi remediata cu usurinta cu doua lingurite de miere, potrivit unui studiu publicat in anul 2012 in revista Pediatrics. Copiii cu varste cuprinse intre 1 si 5 ani cu tuse pe timp de noapte din cauza racelii au primit doua lingurite de miere cu 30 de minute inainte de culcare, iar efectele au fost pozitive.
Pentru ca mierea este o substanta antimicrobiana buna, aceasta poate ajuta in lupta contra bolilor gingivale in ciuda continutului de zahar.
Miere folosita pe termen lung poate regla colesterolul. Colesterolul este necesar in organism pentru a va ajuta sa digerati grasimea, dar prea mult nu este bun pentru sanatate.Din cauza ca organismul produce o cantitate de colesterol, este esential sa se monitorizeze cantitatea de carne, oua, produse lactate, precum si alte alimente bogate in colesterol pe care le consumam. Daca va luptati cu niveluri ridicate de colesterol, luati in considerare adaugarea unei linguri de miere in dieta zilnica.

Deci, daca va doriti un preparat natural care sa va ajute sa  va mentineti in forma zi de zi si sa va racoriti in zilele calduroase de vara transformati acest preparat intr-o racoritoare limonada cu ghimbir. Nu imi ramane decat sa va las sa cititi reteta si sa o preparati, pentru ca va asigur ca o sa va placa atat de mult incat o sa o preparati de mai multe ori. Spor la treaba!

Miere cu ghimbir

Miere cu ghimbir

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 2 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Miere 700 g
Ghimbir 100 g
Lamaie zeama de la 3-4 fructe

INSTRUCŢIUNI

Curatam de coaja ghimbirul si il dam pe razatoare. Inlaturam partile fibroase, atoase din ghimbir si ce ramane il impartim in mod egal in 2 borcane. Spalam bine 4 lamai si le stoarcem sucul.


Impartim sucul obtinut in mod egal intre cele doua borcane. Adaugam miere pentru a completa pana la 3/4 din borcan. Amestecam toate ingredientele cu o lingura si lasam amestecul de miere si ghimbir la frigider pentru o saptamana. Vom mai amesteca in borcan de 2-3 in tot acest timp de o saptamana cat va ramane la frigider.





Dupa o saptamana putem sa il folosim pentru a preapara aromate si racoritoare limonade. Putem sa pregatim chiar si ceai de ghimbir, daca folosim apa calda.

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!