Visinele

Visinele

Visinele

Visinele

[GARD]

sunt fructele visinului numit Prunus cerasus in latina, un arbore fructifer de talie mai mică decât cireșul și poate ajunge până la o înălțime de 6 m. Vișinul are frunze lucioase, dințate pe margine, florile sunt albe iar fructele sale denumite vișine sunt de culoare roșie-purpurie și au un gust dulce acrișor.
Visinele au numeroase beneficii asupra organismului datorită conținutului mare de vitamine și substanțe nutritive și anume: ajută la refacerea țesutului muscular, fiind foarte utile în caz de febră musculară, are proprietăți inflamatoare, ameliorând durerile, previne apariția accidentului vascular cerebral, a diabetului, ameliorează guta. Au proprietăți benefice asupra pielii datorită conținutului mare de beta caroten, sunt utile în caz de anemie.
Visinele au și proprietăți depurative, antifebrile și antiinflamatoare renale.
În bucătărie visinele se folosesc la prepararea de tarte, prăjituri, brioșe, dulcețuri, gemuri, compoturi, băuturi alcoolice.
Coditele provenite de la visinele coapte au proprietăți antidiuretice, datorită conținutului mare de săruri de potasiu și flavonoide, au însă și proprietăți astringente datorită conținutului de taninuri.

[GARD]

Retete culinare la prepararea carora se folosesc visinele puteti gasi aici.


, , ,

Nici-un comentariu deocamdata. Lasa comentariul tau!

Lasă un răspuns