Tuica de salvie

Ramona-Maria Dascalu
489 afisari

Tuica de salvie este o bautura cu efect tonic si curativ, ce poate fi consumat si ca digestiv. Acesta bautura este realizata in casa din plante aromatice precum salvia, busuiocul si cimbrul. Alte doua ingrdienete importante sunt tuica ce ajuta la macerarea plantelor si coaja de lamaie ce da aroma si imbunatateste proprietatile viitoarei bauturi. Tuica de salvie nu se consuma in timpul mesei ci inainte sau dupa aceasta deoarece este un bun digestiv, are efect tonic si curativ datorita plantelor aromatice folosite.

Tuica de salvie

Tuica de salvie

Tuica de salvie este o bautura cu efect tonic si curativ, ce poate fi consumat si ca digestiv. Acesta bautura este realizata in casa din plante aromatice precum salvia, busuiocul… Bauturi Tuica de salvie, bautura de casa, lichior de casa, bauturi home made, reteta de bauturi Internationala Tipareste
Timp preparare:
Nutrition facts: 200 Calorii 3 Grasimi
Vot 5.0/5
( 1 au votat )

INGREDIENTE

Tuica 500 ml
Salvie proaspata 15 frunze
Busuioc proaspat 2 frunze
Cimbru 2 fire
Lamaie coaja de la o jumatate de fruct netratat

MOD DE PREPARARE

Se spala frunzele de salvie, busuioc si cimbru si se sterg bine de apa. Se spala si se curata cu atentie lamaia luand doar partea galbena. Se pun intr-o borcan cu inchidere ermetica si se adauga tuica peste ele.

Tuica de salvie

Tuica de salvie

Tuica de salvie

Se pune capacul vasului si se lasa la macerat o luna si 2 saptamani. In prima luna se mai agita din cand in cand. Dupa o luna si jumatate se filtreaza tuica si se pune inapoi in sticla.

Tuica de salvie

Tuica de salvie

Tuica de salvie

Se mai lasa sa se invecheasca pentru aproximativ 6 luni. Dupa cele sase luni tuica de salvie poate fi consumata.

Tuica de salvie

Tuica de salvie

Tuica de salvie

RECOMANDARILE MELE

Lasa un comentariu

Folosim cookies. Accept Citeste mai mult!

Nu se poate copia!