Supa de gulas

Supa de gulas

Supa de gulas este un preparat despre care se poate spune cu siguranta ca are origine austriaca, prima data fiind preparat in Evului Mediu. In vremurile acelea pastorii si vacarii care traversau Ungaria cu turmele lor pregateau acesta supa din carnea vitelor pe care le pasunau. Era o mancare facuta de multe ori din carne de foarte buna calitate, in functie de tipul de animale pe care le insoteau. Pregatirea supei de gulas se facea sub cerul liber in ceaune mari pe foc de lemn.
In Ungaria gulasul este o adevarata supa pe baza de carne la care se adauga mult lichid, pe cand dincolo de granitele acestei tari, unde este de asemenea destul de cunoscut, timpul de preparare termica este prelungit, iar preparatul este mai mult o tocanita decat o supa.
In Romania supa de gulas se prepara mai nult in zona Ardealului, in judetele cu populatie de origine maghiara, dar se poate gasi si in restaurantele care propun un meniu cu specific maghiar din intraga tara.

Votul Retetei

  • (5 /5)
  • 3 ratings

Supa de gulasSupa de gulasSupa de gulasSupa de gulasSupa de gulasSupa de gulasSupa de gulasSupa de gulasSupa de gulasSupa de gulas

Retete Asemanatoare