Smoothie cu banana, mango si menta

Smoothie cu banana, mango si menta

Smoothie cu banana, mango si menta este o bautura foarte aromata si racoritoare pentru pregatirea caruia avem nevoie de banane, mango, menta si iaurt. Secretul acestui smoothie este ca bananele si mango sa fie mature si bine coapte pentru a fi dulci si aromate. Astfel se obtine un smoothie aromat si plin de vitamine. Iata reteta:

Banane 2 coapte

Mango ½ fruct bine copt

Menta verde 20 frunze

Iaurt grecesc 125 g

Gheata circa 10 cuburi

Se curata bananele si se taie rondele. Se spala mango, se taie pe jumatate, se curata de coaja si se taie bucati. Cum taierea pe jumatate a unui mango este un proces destul de complicat deoarece pulpa fructului este prinsa foarte bine de sambure, va recomand sa il curatati pe tot de coaja. Il puteti taia apoi bucati si apoi cubulete cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Odata obtinuta toata pulpa fructului o putem imparti in doua jumatati. jumatatea nefolosita la acest preparat o putem ingheta intr-o punga bine inchisa in congelator si folosi ulterior la alt smoothie. Revenind la delicioasa noastra bautura vom adauga iaurtul grecesc peste banane si mango in blender.


Spalam frunzele de menta si le adaugam peste celelalte ingrediente. Daca doriti o bautura rece puteti pune gheata sau putina apa foarte rece. Daca nu aveti un blender foarte rezistent va recomand sa folositi apa rece sau sa spargeti gheata cu ajutorul unei pungi si a unui facalet. Se maruntesc in blender toate ingredientele pana cand se obtine o compozitie omogena si cremoasa. Smoothie cu banana, mango si menta se serveste imediat.

Votul Retetei

  • (4.2 /5)
  • 5 ratings

Retete Asemanatoare