Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese

Lasagne alla bolognese este un preparat cu specific italian care isi are originea in zona Emilia Romagna, mai exact orasul Bologna. Este un preparat consistent si aromat servit de obicei la zile festive sau in momente speciale. Ragu alla bolognesse este un preparat clasic tipic italian, un sos folosit la pregatirea retetelor de paste si lasagna. Pentru prepararea acestui sos va rugam sa consiltati reteta de Ragu alla bolognese. Sosul Besciamell este un preparat foarte versatil care poate fi modificat in functie de preparatul la care urmeaza sa fie utilizat. Pentru prepararea acestuia va rugam sa consiltati reteta de Sos Bechamel.

Ragu alla bolognese 1000 g Reteta aici!

Sosul Bechamel 1000 g Reteta aici!

Foi de lasagna 500 g

Parmezan 150 g

Avand toate ingredientele la indemana nu ne mai ramane decat sa asamblam delicioasa noastra lasagna. Pentru aceasta se pune intr-o tava cu pereti inalti putin sos cat sa acopere in intregime fundul tavii. Se pune primul strat de foi si se adauga sos besciamell peste acestea.

lasagne-alla-bolognese-a
lasagne-alla-bolognese-b
lasagne-alla-bolognese-c

Se adauga ragu si apoi se presara parmezan. Urmeaza stratul de foi apoi bechamel, ragu si parmezan. Se procedeaza in acelasi mod pana la terminarea sosurilor. Sosurile ar trebui sa ajunga pentru 5 straturi de foi si 5 de umplutura. La final se presara parmezan.
lasagne-alla-bolognese-d
lasagne-alla-bolognese-e
lasagne-alla-bolognese-f

Se acopera tava cu o folie de aluminiu, se introduce la cuptorul preincalzit la 180°C si se tine 40 minute. Dupa cele 40 minute se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa 10 minute pentru a-i da preparatului o culoare roscat-aurie la suprafata. Lasagne alla bolognese se serveste calda alaturi de un pahar de vin rosu.
lasagne-alla-bolognese-g
lasagne-alla-bolognese-h
lasagne-alla-bolognese-j

Votul Retetei

  • (5 /5)
  • 4 ratings

Retete Asemanatoare