Crema de mascarpone cu oua

Ramona-Maria Dascalu
1959 afisari

Crema de mascarpone cu oua

Crema de mascarpone cu oua este acea delicioasa crema pe care o intalnim de obicei la desertul tiramisu preparat in casa, insa poate fi folosita si pentru ornament. Unele dintre deserturile pe care le putem orna cu aceasta crema sunt prajiturile pufoase si alte tipuri de prajituri la care crema noastra da o textura si un gust interesant. Este rapid si forte usor de realizat iar ingredientele sunt ieftine si la indemana fiecaruia. Iata versiunea mea a acestei creme care sunt sigur ca va fi si pe placul vostru:

Oua 6 medii

Mascarpone 500 g

Zahar 120 g

Lichior de cafea/rom/marsala 2 linguri

Se bat galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana capata o consistenta cremoasa si o culoare galben deschis.
Se adauga peste galbenusuri mascarpone si se amesteca. Pentru un gust deosebit se adauga 2 linguri de lichior la crema si se amesteca.

Crema-de-mascarpone-cu-oua-a
Crema-de-mascarpone-cu-oua-b
Crema-de-mascarpone-cu-oua-c

Se bat albusurile spuma iar cand sunt aproape gata se adauga zaharul putin cate putin si se amesteca in continuare pana capata o consistenta cremoasa.
Cand albusurile sunt gata se adauga peste compozitia de mascarpone, zahar si galbenusuri.
Se amesteca usor de jos in sus cu ajutorul unei spatule pana cand compozitia se omogenizeaza. Vom avea grija sa nu amestecam prea mult pentru a nu scoate aerul din albusurile batute.

Crema-de-mascarpone-cu-oua-d
Crema-de-mascarpone-cu-oua-e
Crema-de-mascarpone-cu-oua-f

Crema de mascarpone cu oua este gata pentru a fi folosita.

Crema-de-mascarpone-cu-oua-g
Crema-de-mascarpone-cu-oua-h
Crema-de-mascarpone-cu-oua

RECOMANDARILE MELE

Lasa un comentariu

Folosim cookies. Accept Citeste mai mult!

Nu se poate copia!