Caffè shakerato

Caffè shakerato este o bautura pe baza de cafea, cuburi de gheata si zahar ce poate fi alternativa cafelei clasice pe perioada verii. Este foarte racoritoare si aromata si se prepara in doar cateva minute. O puteti servi dimineata alaturi de desertul preferat sau in orice moment al zilei cand aveti nevoie de o bautura racoritoare si energizanta. Pentru a observa mai bine pasii prepararii va invit sa dati click pe imagini pentru a le mari!

Cafea 100 ml

Zahar brun sau zahar alb 3 lingurite

Gheata 250 g

Intr-un shaker puneti zaharul (eu folosesc zaharul brun deoarece mi se pare ca da o aroma mult mai placuta) si adaugati 12-14 cuburi de gheata.

caffe-shakerato-a
caffe-shakerato-b
caffe-shakerato-c

Adaugati si cafea fierbinte. Puteti folosi si cafea rece pentru a pregati caffè shakerato. Veti obtine o spuma compacta, insa gustul va avea putin de suferit. Eu am folosit cafea fierbinte, imediat dupa ce a fost preparata si a iesit destul de multa spuma dupa cum vedeti in poze. Daca, totusi, optati pentru un gust intens de cafea va sfatuiesc sa turnati cafeaua fierbinte direct peste cuburile de gheata. Inchideti shaker-ul si agitati ingredientele pentru aproximativ un minut si jumatate. Puneti cafeaua astfel preparata in pahar sau cana si savurati-o imediat pentru a va bucura de spuma formata si de aroma sa minunata. Va asigur ca odata ce incercati acest mod de a consuma cafeaua va veti indrogosti iremediabil de aroma sa si de senzatia racoritoare ce vi-o ofera.
caffe-shakerato-d
caffe-shakerato-e
caffe-shakerato-g

Votul Retetei

  • (4.8 /5)
  • 2 ratings

Retete Asemanatoare