Aluat fraged fara unt

Aluat fraged fara unt

Acest aluat fraged fara unt este unul dintre cele mai simple si economice aluaturi pe care le puteti prepara pentru folosire la tartele voastre. Nu avem nevoie decat de cateva ingrediente si putin efort, modul de pregatire fiind foarte usor de urmarit. Haideti sa vedem cum se face:

Faina 430 g

Ulei de floarea soarelui 100 ml

Oua de gaina medii 2 intregi + 1 galbenus

Zahar pudra vanilat 150 g

Apa 20 ml

Amidon de cartofi 150 g

Praf de copt 5 g

Lamaie coaja de la un fruct

Punem intr-un vas ouale si le amestecam cu un tel apoi adaugam apa si coaja de lamaie si amestecam. Adaugam si uleiul si amestecam energic. Este randul zaharului pudra sa fie adaugat si incorporat in aluat.

aluat-fraged-fara-unt-a
aluat-fraged-fara-unt-b
aluat-fraged-fara-unt-c

Adaugam si amidonul amestecat cu praful de copt, iar la final adaugam faina si amestecam cum mana pentru a forma un aluat omogen.
aluat-fraged-fara-unt-d
aluat-fraged-fara-unt-e
aluat-fraged-fara-unt-f

Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il lasam la frigider 1 ora si 30 minute. Invelim aluatul intr-o folie de plastic si il lasam la frigider 1 ora si 30 minute. Dupa aceste timp luam o treime (1/3) din aluat si il intindem pe un blat presarat cu faina. Il rulam pe facalet si il punem intr-o tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Inlaturam aluatul in exces taind cu cutitul pe marginea tavi apoi intepam aluatul din loc in loc cu o furculita.
aluat-fraged-fara-unt-g
aluat-fraged-fara-unt-i
aluat-fraged-fara-unt-j

Votul Retetei

  • (5 /5)
  • 2 ratings

Retete Asemanatoare