Afinata

Ramona-Maria Dascalu
947 afisari

Afinata este un lichior de casa cu gust delicat oferit de afinele negre, ce poate fi servit ca desert sau la desert, in orice anotimp.

Afinata

Afinata

Afinata este un lichior de casa cu gust delicat oferit de afinele negre, ce poate fi servit ca desert sau la desert, in orice anotimp. Bauturi Reteta afinata, afinata, bauturi de casa, reteta lichior de afine, bauturi cu afine, cum se face afinata Internationala Tipareste
Timp preparare: Preparare termica:
Nutrition facts: 200 Calorii 3 Grasimi
Vot 5.0/5
( 1 au votat )

INGREDIENTE

Alcool de 96° 300 ml
Afine 250 g
Zahar 200 g
Apa 300 ml

MOD DE PREPARARE

Se spala afinele, se lasa sa se scurga de apa si se sterg. Se pun intr-un recipient cu inchidere ermetica si se acopera cu alcool. Se lasa la macerat la loc intunecat pentru o luna, timp in care, mai ales in primele zile, trebuie sa verificati daca afinele sunt acoperite de alcool. Daca nu sunt acoperite se mai completeaza cu alcool.

Afinata

Afinata

Afinata

Dupa ce a trecut o luna se scot afinele din alcool, se storc si se strecoara. Sub nici o forma nu trebuie sa pasati afinele cu blenderul deoarece se vor sfarama samburii care vor da un gust neplacut lichiorului.

Afinata

Afinata

Afinata

Se topesc 200 g zahar in 100 ml apa la foc mic pana la obtinerea unui sirop. In 30 de minute ar trebui sa fie tocmai bun. Se amesteca siropul de zahar cu alcoolul de la macerare filtrat si cu sucul obtinut pin presarea afinelor. Se pastreaza in recipient de sticla inchis ermetic.

Afinata

Afinata

Afinata

RECOMANDARILE MELE

Lasa un comentariu

Folosim cookies. Accept Citeste mai mult!

Nu se poate copia!