Piperul

Piperul

Piperul

Piperul

este folosit în întreaga lume precum condiment pentru a adăuga aromă tuturor tipurilor de preparate sărate. Boabele întregi se folosesc în supe și ciorbe, în saramurile pentru murat și în diverse salamuri. Piperul alb substituie pe cel negru în sosurile albe dar numai din punct de vedere estetic. Piperul verde fiind mai tânăr și mai ușor de strivit se folosește pentru sosuri la preparatele cu carne și pește.
Este recomandat sa fie cumpărat sub formă de boabe și să fie măcinat în momentul folosirii deoarece piperul măcinat își pierde rapid aroma.
Este stimulant, tonic, antibacterian și conține piperină, un alcaloid care irită mucoasa stomacului dar, în același timp, activează salivarea și producerea de sucuri gastrice, ajutând foarte mult la digerare.
Datorită faptului ca stimulează secreția gastrică, piperul, indiferent de culoarea acestuia, este contraindicat celor care suferă de gastrită și ulcer.
În Antichitate, datorită proprietăților sale, era folosit ca medicament dar și ca afrodiziac în compoziția unui decoct împreună cu alte condimente.

[GARD]

, , , ,

Nici-un comentariu deocamdata. Lasa comentariul tau!

Lasă un răspuns