Parmezanul

Parmezanul

Parmezanul

Parmezanul

Despre parmezan, în special despre Parmeggiano Reggiano, există multe dovezi istorice el fiind amintit în a treia nuvelă din Decameronul, scris de Giovanni Boccaccio. Parmezanul este un tip de brânză granuloasă, fiartă și semigrasă. Pentru producerea lui laptele este mai întâi analizat și apoi prelucrat. Laptele este lăsat de seara până dimineața în rezervoare, cu scopul de a scoate cât mai multă smântână din acesta.Pentru a produce 1 kg de parmezan se folosesc 17 l lapte. Procesul următor implică o serie de pași până la maturare care poate dura intre 1 și 3 ani. După maturare numai formele perfecte sunt inscripționate cu matrița casei producătoare. Fiecare roată de parmezan cântărește intre 24 -40 kg, are diametrul de 35-45 cm și o înălțime de 18-25 cm. Zonele în care se produc acest tip de brânză sunt: Parma, regiunea Emilia, Modena, Bologna, Mantova.

Parmezanul are o largă utilizare în bucătărie, el fiind folosit la aperitive, la paste, la carpaccio, la omlete, la preparate cu carne, la pește și chiar la deserturi.

Se combină foarte bine cu fructe precum perele, strugurii, merele. O combinație foarte reușita este cea cu miere și fructe sau legume.

Parmezanul nu conține lactoză și galactoză. În primele ore după ce brânza este făcută urmează o dezvoltare rapidă a bacteriilor lactice, ce fermentează toată lactoza în aproximativ 6-8 ore. Chiar și galactoza care la rândul ei este formată din lactoză este metabolizată rapid de bacteriile lactice dispărând complet în aproximativ 24-48 de ore.

[GARD]

, , , ,

Nici-un comentariu deocamdata. Lasa comentariul tau!

Lasă un răspuns