Orzul

Orzul

Orzul

Orzul

( hordeum vulgare L.) este o cereală ce atinge înălțimi cuprinse între 0,7 și 1,2 m care își are originea în Orientul Apropiat și în zona balcanică de est, iar fructul acestei plante este un spic ce prezintă mustăți. Există două tipuri de orz: orzul de vară și orzul de iarnă. Orzul de iarnă este folosit drept hrană pentru animale datorită calități inferioare a grăunțelor.
Orzul se dezvolta bine pe terenuri joase umede, dar se adaptează bine și pe soluri sărate. Orzul se seamăna primăvara datorită rezistenței scăzute la frigul din timpul iernii. Recoltarea spicelor se face atunci când acestea capătă o culoare galben intens. Cel mai mare producător de orz este Germania.
Orzul are calități terapeutice și este util în tratarea cistitei, reumatismului, diaree, hemoroizilor, gripei, sterilități, anemiei, stărilor depresive, afecțiunilor dermatologice. Are proprietăți de remineralizare, antiinflamatorii, mărește apetitul sexual, este foarte util în perioade de convalescență iar extractul de orz ajuta la scăderea febrei.
Orzul este folosit la fabricarea berii, în alimentație și la realizarea cafelei din malț. În bucătărie se folosește la realizarea de salate, ciorbe și mâncăruri.

[GARD]

, , ,

Nici-un comentariu deocamdata. Lasa comentariul tau!

Lasă un răspuns