Creme Caramel sau Latte alla portughese, este un delicios desert care dateaza inca din Roma Antica. Loc unde a fost pregatit ca o crema nu foarte dulce, dar placut aromata, indulcita cu miere.

Acest desert a fost adus de Cristofor Columb in calatoria s-a de cucerire a lumii noi. Din acest motiv este foarte cunoscut si apreciat in America Latina, in special in Mexic. Numele francez Creme Caramel rezulta din faptul ca francezi au dezvoltat o adevarata traditie din prepararea acestui desert. El fiind preparat in special in provincia Tolouse.

In reteta de mai jos am prezentat si preparat reteta clasica a desertului creme caramel, care este cunoscut la noi drept crema de zahar ars.

Deci, daca va doriti un desert clasic, cremos ca o budinca, simplu si rapid de preparat, creme cramel este reteta perfecta. Nu uitati sa dati click pe imagini pentru a le mari, asa observati mai bine detaliile retetei. Spor la treaba!

Daca v-a placut aceasta reteta, puteti incerca si: 

 

preparate asemanatoare

Lasa un comentariu

The maximum upload file size: 6 Mo. You can upload: image. Drop file here

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept

Privacy & Cookies Policy
Nu se poate copia!