Cainele de mare

Cainele de mare

Cainele_de_mare

Cainele de mare,

denumit stintific Mustelus mustelus, este un peste cartilaginos cu corpul rotunjit alungit, cu bot lung si cu gura oblica. Are doua aripioare dorsale de forma triunghiulara, doua aripioare pectorale si coada cu doi lobi asimetrici din care cel superior mai dezvoltat. Culoarea acestui rechin este gri-cenusie pe partea dorsala si pe laterale si alburie pe burta. Dimensiunea medie este de 60-80 cm maxim 160 cm.
Traieste in marea Mediterana, dar si de-a lungul coastelor Atlanticului Oriental la adancime mica de maxim 100 metri pe funduri noroioase sau reziduale. Se pescuieste tot anul in particular in lunile de vara si toamna si se vinde exclusiv taiat in bucati.
Datorita carnii sale saraca in grasimi este foarte usor de digerat fiind recomandat celor care tin un regim hipocaloric, celor cu afectiuni cardiovasculare, deoarece ajuta la diminuarea colesterolului, si copiilor.
Atunci cand il cumparati trebuie sa alegeti bucatile de carne tare cu un miros placut de mare evitand bucatile de carne molosite si miros usor acru.
Se poate prepara pe tigaia grill sau la cuptor, daca a fost marinat in prealabil in ulei. Poate fi de asemenea preparat in diferite sosuri sau prajit. Prin prajire pestele ca si majoritatea alimentelor isi pierd anumite propietati nutritionale.

[GARD]

Nici-un comentariu deocamdata. Lasa comentariul tau!

Lasă un răspuns