Home Felul DoiCarne Copane de pui marinate cu cartofi si morcovi

Copane de pui marinate cu cartofi si morcovi

de Ramona-Maria Dascalu

Copane de pui marinate cu cartofi si morcovi este un preparat simplu si aromat. Se prepara cu ingrediente putine si anume pulpe de pui, cartofi si morcovi. Pentru a capata un gust si o aroma deosebita pulpele de pui se marineaza. De asemenea cartofii si morcovii se fierb putin inainte de a fi introdusi la cupto. AStfel vor deveni moi la interior si usor crocanti la exterior. Mai jos gasiti toti pasii pentru a obtine un preparat complet, pe care il puteti consuma la o masa in familie. Acestea fiind spuse nu mai imi ramane decat sa va urez spor la treaba si pofta buna!

Daca v-a placut aceasta reteta puteti incerca si:

Copane de pui marinate cu cartofi si morcovi

Copane de pui marinate cu cartofi si morcovi

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 8 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Pulpe de pui 1500 g
Cartofi 800 g
Morcovi 400 g
Ulei 6 linguri
Lamaie zeama de la un fruct
Patrunjel proaspat tocat 3 linguri
Usturoi 4-5 catei mari
Piper dupa gust
Sare dupa gust

INSTRUCŢIUNI

Se curata bine pulpele de pui, se spala si se sterg de apa. Se cresteaza usor din loc in loc fiecare pulpa. Se prepara marinata intr-un vas de sticla punand 6 linguri de ulei, zeama de lamaie, patrunjelul tocat, 5 catei de usturoi tocati, sare si piper. Se pun pulpele de pui in vas si se distribuie marinata bine pe acestea. Se acopera vasul si se lasa la frigider pentru cel putin 4 ore sau de seara pana dimineata. Se scot pulpele de pui de la frigider si se pun intr-un vas rezistent termic.

copane-de-pui-marinate-cu-cartofi-si-morcovi-a
copane-de-pui-marinate-cu-cartofi-si-morcovi-b
copane-de-pui-marinate-cu-cartofi-si-morcovi-c

Se adauga si marinata ramasa peste ele si se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180 °C pe optiunea grill. Se tine aproximativ o ora si jumatate, intorcand pe cealalta parte atunci cand pulpele s-au rumenit. Intre timp se curata cartofii si morcovii. Morcovii se taie pe jumatate, apoi in patru, iar cartofii se taie cubulete. Se pun la fiert si se lasa sa fierba pana cand devin putin moi. Puteti verifica acest lucru cu ajutorul unei furculite. Se scurg bine legumele de apa si se pun intr-o tava. Se presara sare, oregano si putin ulei si se introduc la cuptor. Se lasa pentru aproximativ 30 minute sau pana cad devin usor rumeni. Pulpele de pui se servesc calde cu ganitura de legume.

copane-de-pui-marinate-cu-cartofi-si-morcovi-d
copane-de-pui-marinate-cu-cartofi-si-morcovi-e
copane-de-pui-marinate-cu-cartofi-si-morcovi-f

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!