Home Aperitiv Omleta cu umplutura de prosciutto cotto si emmentaler

Omleta cu umplutura de prosciutto cotto si emmentaler

de Ramona-Maria Dascalu

Omleta cu umplutura de prosciutto cotto si Emmentaler este un preparat mai special datorita modului de preparare. Are un aspect deosebit si  gust inconfundabil. Ingredientele necesare prepararii frittatei sunt putine. Avem nevoie de oua, parmezan, sare, piper. Pentru umplutura avem nevoie de prosciutto cotto si emmentaler. Puteti sa optati pentru alt tip de branza sau cascaval in loc de emmentaler. De asemenea, puteti folosi alt tip de mezel in loc de prosciutto cotto, cum ar fi kaizer sau jambon.

Daca v-a placut aceasta reteta de omleta cu umplutura de prosciutto cotto si emmentaler puteti incerca si:

Omleta cu umplutura de prosciutto cotto si emmentaler

Omleta cu umplutura de prosciutto cotto si emmentaler

Evaluare 5.0/5
( 2 votat )
Portii: 3 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Oua 6 medii
Emmentaler sau cascaval 200 g
Prosciutto cotto 120 g
Parmezan 50 g
Patrunjel cateva crengute
Ulei de masline cateva linguri
Piper dupa gust
Sare dupa gust

INSTRUCŢIUNI

Se spala patrunjelul si se toaca. Se bat 3 oua cu putina sare si piper. Se adauga jumatate din parmezan si patrunjel peste oua si se amesteca. Se pune putin ulei intr-o tigaie antiaderenta si se lasa sa se incalzesca tigaia. Se adauga ouale si se distribuie pe toata suprafata apoi se acopera tigaia cu un capac si se lasa cateva minute. Se intoarce omleta punand o farfurie peste tigaie, apoi rasturnand omleta in farfurie. Din farfurie omleta se pune inapoi in tigaie si se mai lasa 1-2 minute. Se procedeaza la fel si cu cea de-a doua omleta. Cand cea de-a doua omleta este gata se pune un strat de cascaval.

Se adauga si un strat de prosciutto cotto iar peste acestea prima omleta. Se mai lasa 1-2 minute cu capacul pus apoi se rastoarna pe o farfurie. Omleta cu umplutura de prosciutto cotto si branza emmentaler se serveste calda taiata triunghiuri simpla sau alaturi de o salata de legume.

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!