Home DesertCu fructe Prajitura cu prune si iaurt

Prajitura cu prune si iaurt

de Ramona-Maria Dascalu

Prajitura cu prune si iaurt este desert aromat si rapid de preparat, care o sa va cucereaca de la prima feliuta cu aroma sa!
Urmariti reteta video pentru a descoperi mai multe detalii despre acest delicios desert:

Dacă ti-a plăcut acest video te rog sa te abonezi la canalul meu de Youtube apasand butonul Subscribe. Multumesc!

Se prepara cu putine ingrediente pe care mai toata lumea le are in casa. Acestea sunt iaurtul natural, faina, ulei de floarea soarelui sau de arahide, zahar si praful de copt. Uleiul din compozitie ii da o textura pufoasa si usor umeda. De asemenea, iaurtul ajuta de asemenea la obtinerea unei texturi pufoase. Ambele ingrediente o fac putin calorica. Pentru a da aroma prajiturii am folosit scortisoara pdra care s-au potrivit perfect cu aroma prunelor. Dar, daca nu va place scotisoara o puteti inlocui cu coaja de lamaie sau esenta de vanilie. Insa, va asigur ca scortisoara se potriveste perfect  cu aroma prunelor, asa ca trebuie sa o incercati, pentru ca o sa va placa mult.

Ador prajiturile cu iaurt pentru ca sunt racoritoare, ies pufoase si aromate.

Deci, daca va doriti un desert rapid, usor de preparat, pufos, aromat si economic, atunci prajitura cu prune si iaurt este desertul perfect. Va las sa cititi reteta si sa o preparati pentru a va convinge singuri de cele spuse de mine! Spor la treaba!

Daca v-a placut aceasta reteta, puteti incerca si:

Prajitura cu prune si iaurt

Prajitura cu prune si iaurt

Evaluare 5.0/5
( 2 votat )
Portii: Portii: 15/Tava 25*33 cm Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Oua de gaina 4 medii
Faina 300 g
Zahar 180 g
Iaurt natural 250 g
Ulei de floarea soarelui sau de arahide 150 ml
Praf de copt 1 pliculet
Scortisoara macinata 1 lingurita
Prune 500 g
Sare un varf de lingurita

INSTRUCŢIUNI

Deoarece vom avea nevoie de ele in timpul prepararii prajiturii noastre, spalam prunele si le scurgem bine de apa.
Punem ouale intr-un vas, adaugam un varf de lingurita de sare, apoi adaugam zaharul si amestecam cu mixerul pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa si aerata.


Cand compozitia si-a dublat volumul adaugam iaurtul si amestecam la prima viteza cu mixerul pentru cateva secunde pentru a-l incorpora.
Este timpul ca uleiul sa fie adaugat si el si amestecat in compozitie tot cu mixerul la prima viteza.
La final adaugam faina cernuta in doua reprize si amestecam cu mixerul la prima viteza.

In a doua repriza de faina adaugam praful de copt si scortisoara. Daca nu va place scotisoara o puteti inlocui cu coaja de lamaie sau esenta de vanilie. Amestecam tot la prima viteza cu mixerul pentru a o incorpora ingredientele.

Taiem prunele pe jumatate si le scoatem samburi.  Eu am avut 5 prune mari, 2 prune le-am taiata cubulete, iar cele trei prune ramase le-am taiat feliute subtiri pe care le vom folosi la decoraraea prajituri noastre.
Adaugam prunele taiate cubulete in compozitia preparata si le amestecam usor cu o spatula de data aceasta.

Punem hartie de copt intr-o tava cu dimensiunile de 25x33 cm si adaugam compozitia preparata. O nivelam usor cu o lingura pentru a obtine o prajitura cat mai uniforma. Aranjam pe toata suprafata prajituri feliile de prune taiate. Le puteti aranja in ce mod va doriti voi.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180° C si tinem 40 de minute. Facem testul scobitorii deoarece fiecare cuptor coace diferit. O lasam sa se raceasca, apoi o scoatem cu grija din tava si inlaturam hartia de copt. Taiem prajitura in cubulete potrivite si o presaram cu zahar pudra.  Si prajitura cu prune si iaurt este gata pentru a fi savurata alaturi de o limonada rece! Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!