Acasă Felul Intai Paste cu pesto de ardei rosu

Paste cu pesto de ardei rosu

de Ramona-Maria Dascalu

Paste cu pesto de ardei rosu este o reteta estivala de paste care se prepara cu pesto de ardei rosu, o „ruda indepartata” a pesto alla Genovese. Fusilli cu pesto de ardei rosu se prepara foarte simplu si rapid. De fapt coacerea ardeiului rosu este procedeul care ocupa mare parte din reteta. Intre timp se pot aranja in mixer frunzele de busuioc spalate bine, migdalele, usturoiul si uleiul extravirgin de masline. Sau se poate astepta pana decojim ardeii copti, asa cum am facut eu. Daca doriti puteti prepara o cantitate mai mare de pesto. Se poate tine la congelator in vase inchise pentru mai multe luni. Aceasta se poate scoate spre decongelare cu cateva ore inainte de prepararea pastelor fusilli cu pesto de ardei rosu. Pentru prepararea acestei retete se pot folosi si alte tipuri de paste precum fusilli, cilindri sau rigatoni.



Daca v-a placut aceasta reteta puteti incerca si:

Paste al baffo

Paste al baffo



Paste cu pesto de ardei rosu

Paste cu pesto de ardei rosu

Imprimare
Portii: 4 Timp de pregatire: Preparare termica:
Informații nutriționale 200 calorii 20 grams grăsime
Evaluare 5.0/5
( 1 au votat )

INGREDIENTE

Paste 380 g
Ardei rosu 600 g
Migdale decojite 100 g
Usturoi 1-2 catei
Parmezan 100 g
Ulei de masline 60 ml
Busuioc proaspat 20 g
Sare dupa gust

MOD DE PREPARARE

Vom incepe pregatirea delicioaselor noastre paste prin a pregati pesto de ardei. Pentru acesta se pune ardeiul la copt intr-o tava cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 220 °C si se tine 20-25 minute. Cand s-au copt se lasa 1-2 minute sa se raceasca si se pun intr-o punga pentru 15 minute sau mai mult, apoi se scot din punga si se curata de coaja, seminte si cotor. Se pune ardeiul curatat intr-un robot de bucatarie, se adauga migdalele, cateii de usturoi si parmezanul dat pe razatoare.

Penne-cu-pesto-de-ardei-rosu-a
Penne-cu-pesto-de-ardei-rosu-b
Penne-cu-pesto-de-ardei-rosu-c

Peste acestea se adauga si frunzele de busuioc si uleiul de masline. Se sareaza dupa gust si mixeaza ingredientele pana capata un aspect omogen si se maruntesc ingredientele.
Cu pesto pregatit este momentul sa punem pastele la fiert si sa le tinem atat cat scrie pe ambalaj. Cand s-au fiert se amesteca cu pesto si se servesc imediat. Daca si voi iubiti parmezanul ca mine, puteti presara parmezan proaspat ras peste paste, in farfurie. Pofta buna!

Penne-cu-pesto-de-ardei-rosu-d
Penne-cu-pesto-de-ardei-rosu-e
Penne-cu-pesto-de-ardei-rosu-f

Ai făcut această rețetă?
Daca ti-a placut aceasta reteta etichetează-mă pe Instagram la @Bucataria Ramonei

Daca ti-a placut aceasta reteta

Lasa un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!