Home DesertCheesecake Tort duo cu ciocolata si vanilie

Tort duo cu ciocolata si vanilie

de Ramona-Maria Dascalu

Tort duo cu ciocolata si vanilie este desert pe care l-am creat gandindu-ma la un delicios cheesecake cu ciocolata si vanilie  cremos si aromat. Acest tort l-am gandit pentru iubitori de ciocolata si pentru orice moment special din vietile noastre. Baza este una pufoasa formata dintr-un pandispan pufos cu cacao. Urmeaza un strat de crema de branza cu ciocolata neagra, care se potriveste perfect cu aroma pandispanului. Urmatorul strat este cel de crema de branza cu vanilie, care completeaza perfect intregul desert. Crema de branza folosita poate fi orice crema de branza tartinabila tip Philadelphia. Pe aceasta o gasiti in orice supermarket, important este sa fie varianta clasica, fara arome. Ca decor am pregatit un ganache de ciocolata amaruie din smantana lichida neindulcita si ciocolata amaruie. Am decorat cu zmeura si capsuni proaspete care dau o pata de culoare si o nota racoritoare desertului nostru.

Deci, daca va doriti un tort deosebit, mult mai simplu de preparat decat un tort clasic, cu ciocolata si vanilie, acesta este desertul potrivit. Va las sa cititi reteta si sa o preparati pentru a va convinge de cele spuse de mine. Nu uitati sa dati click pe imagini pentru a le mari. Spor la treaba!

Daca v-a placut aceasta reteta de tort duo cu ciocolata si vanilie va invit sa incercati si:

Tort duo cu ciocolata si vanilie

Tort duo cu ciocolata si vanilie

Evaluare 4.4/5
( 5 votat )
Portii: 10 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente blat /Tava 24 cm:

Oua 3 medii
Zahar 90 g
Cacao 22 g
Faina tip 00 53 g
Vanilie esenta 1 lingura
Sare 1 varf lingurita

 

Ingrediente crema de branza cu ciocolata:

Branza tartinabila 250 g
Smantana lichida neindulcita 125 ml
Ciocolata amaruie 100 g
Zahar pudra 50 g
Gelatina foi 5 g
Lapte sau smantana lichida 5 linguri

 

Ingrediente crema de branza cu vanilie:

Branza tartinabila 250 g
Smantana lichida neindulcita 125 ml
Zahar pudra 50 g
Gelatina foi 4 g
Vanilie esenta dupa gust
Lapte sau smantana lichida 5 linguri

 

Ingrediente ganche de ciocolata:

Smantana lichida neindulcita 100 ml
Ciocolata amaruie 100 g

 

Pentru decor:

Zmeura proaspata
Capsuni proaspete
Ciocolata alba

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput setam cuptorul pentru a se incalzi la 175°C si incepem sa preparam blatul de tort. Punem intr-un vas ouale intregi la temperatura camerei si zaharul. Adaugam un varf de lingurita de sare si amestecam cu mixerul pana cand compozitia isi dubleaza volumul si capata un aspect spumos. Adaugam si esenta de vanilie. Adaugam in doua reprize faina combinata cu cacao. Amestecam cu o spatula, usor, cu miscari de sus in jos pentru a nu scoate aerul din compozitie.


Punem hartie de copt intr-o tava cu diametrul de 24 cm, cu pereti detasabili. Adaugam copozitia preparata si nivelam compozitia pentru a obtine un blat uniform. Introducem tava in cuptor si o tinem pentru 20 minute.
Dupa ce s-a copt lasam blatul sa se raceasca, apoi il scoatem din tava. Inalturam hartia de copt, si punem blatul pe farfuria in care compunem tortul. Il insiropam cu un amestec de apa cu zahar facut dupa gustul nostru, mai dulce sau mai putin dulce. Spalam cercul detasabil de la tava la care am copt blatul si in jurul acestuia.
Preparam prima data crema de ciocolata. Pentru aceasta punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece si o lasam aproximativ 10 minute. Topim ciocolata la bainmarie sau intr-un vas cu fund gros.O vom topi la foc mic amestecand mereu pentru a nu se arde. Punem smantana lichida rece de la frigider intr-un vas si amestecam cu mixerul pentru a obtine o compozitie spumoasa. Aveti grija sa nu amestecati prea mult deoarece se va taia si se va separa. Introducem vasul la frigider si il lasam acolo pentru cateva minute.
Intr-un alt vas punem branza tartinabila, zahar pudra si amestecam cu mixerul pana devine omogena compozitia si zaharul s-a topit.

Punem smantana lichida batuta peste crema de branza tartinabila si zahar si o amestecam usor cu miscari de sus in jos pentru a nu scoate aerul din smantana. Adaugam si ciocolata topita rece si amestecam cu un tel pentru a o incorpora.
Punem intr-o craticioara 3-4 linguri de smantana lichida sau lapte. Punem craticioara pe aragaz la foc mic pentru 10-15 secunde pentru a se incalzi. Adaugam gelatina scursa de apa si amestecam cu o lingura pentru a se topi. Daca gelatina nu s-a topit complet mai punem craticioara pe aragaz la foc mic pentru 2-3 secunde si amestecam din nou pentru a se topi complet.
Adaugam gelatina peste crema de branza si ciocolta si amestecam usor cu miscari de sus in jos cu telul sau cu o spatula.

Punem crema de branza cu ciocolata peste blat si o intindem uniform. Acoperim tava si o introducem la frigider 2-3 ore. Dupa cele 3 ore pregatim crema de branza cu vanilie. Punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece si o lasam aproximativ 10 minute. Punem smantana lichida rece de la frigider impreuna cu 1-2 lingurite de zahar pudra si amestecam cu mixerul pentru a obtine o compozitie spumoasa. Aveti grija sa nu amestecati prea mult deoarece se va taia si se va separa. Introducem vasul la frigider si il lasam acolo pentru cateva minute.
Intr-un alt vas punem branza tartinabila, zahar pudra si amestecam cu mixerul pana devine omogena compozitia si zaharul s-a topit. Adaugam si o lingurita de esenta sau cat va place si amestecam pentru cateva secunde.

Punem intr-o craticioara 3-4 linguri de smantana lichida sau lapte. Punem craticioara pe aragaz la foc mic pentru 10-15 secunde pentru a se incalzi. Adaugam gelatina scursa de apa si amestecam cu o lingura pentru a se topi. Daca gelatina nu s-a topit complet mai punem craticioara pe aragaz la foc mic pentru 2-3 secunde si amestecam din nou pentru a se topi complet. Adaugam gelatina peste crema de branza si amestecam cu mixerul. Adaugam in doua reprize si smantana lichida batuta spuma peste crema de branza si amestecam usor cu un tel cu miscari de sus in jos.

Scoatem tava din frigider si adaugam compozitia preparata. O nivelam uniform, acoperim tava cu o folie de plastic si o introducem la frigider pentru 1 ora.
Inainte de a scoate tortul din frigider pregatim ganache-ul de ciocolata. Pentru acesta punem smantana lichida intr-un vas si o incalzim. Adaugam ciocolata taiata marunt si amestecam cu o lingura pana cand s-a topit. Daca mai raman bucati de ciocolata netopita o mai puneti putin la foc mic si amestecati pana cand se topeste complet. Il lasam sa se raceasca.

Este momentul sa scoatem tava din frigider, sa luam o torta de bucatarie si sa o aprindem pentru a incalzi peretii formei. Astfel desertul se va desprinde usor de forma de metal. Il decoram la suprafata cu ganache-ul de ciocolata preparat. Asezam din loc in loc zmeura, feliute de capsuni proaspete si bucatele de ciocolata alba. Si astfel deliciosul nostru tort duo cu ciocolata si vanilie este gata pentru a fi servit alturi de cei dragi noua. Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!