Home DesertCu ciocolata Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

de Ramona-Maria Dascalu

Prajitura cu nuci si ciocolata este un desert aromat si rapid de preprat care va va incanta cu gustul sau deosebit dat de aceste minunate fructe. Un aspect important al acestui desert este calitatea nucilor. Acestea trebuie sa fie gustoase si sa nu fie  vechi cu un gust usor ranced, deoarece va vor strica intregul desert. Va sfatuiesc sa le gustati inainte de a le folosi. Desertul nostru este destul de economic deoarece folosim ulei in loc de unt. De asemenea, avem nevoie de un numar mic de ingrediente dupa cum veti oserva in reteta.  Pentru a completa aroma de nuca a prajiturii noastre am decorat-o cu un ganache de ciocolata amaruie. Aceasta se potriveste perfect si completeaza paleta de gusturi. In acest fel decorul nu este doar aspectuos ci si super gustos. Va veti convinge cu sigurante de acest lucru! Deci, daca va doriti un desert cu nuca, pufos si imbracat intr-un strat generos de ciocolata, atunci acesta este desertul perfect. In plus, nu veti avea nevoie decat de 20 de minute pentru a pregati acest desert. Va las sa cititi reteta si sa o preparati, pentru a va convinge singuri de cele spuse de mine!

Daca v-a placut aceasta reteta de Prajitura cu nuci si ciocolata, puteti incerca si:

Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Evaluare 5.0/5
( 2 votat )
Portii: 8 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente prajitura:

Oua 4 medii
Zahar 200 g
Nuci 150 g
Faina 150 g
Ulei de floarea soarelui 40 ml
Praf de copt 1 pliculet

 

Ingrediente ganache de ciocolata:

Ciocolata amaruie 100 g
Smanatana lichida neindulcita 100 ml

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput macinam nucile cu ajutorul unui robot de bucatarie. Separam albusurile de galbenusuri si le punem in vase separate. Amestecam cu mixerul albusurile pana cand capata un aspect spumos, ferm si aerat.


Cand am terminat cu albusurile este randul galbenusurilor sa fie amestecate cu mixerul separat, intr-un alt vas, impreuna cu zaharul. Le vom amesteca pana vor capata un asperct spumos si cremos, aproximativ 5 minute. Adaugam peste galbenusuri uleiul si amestecam cu o spatula pentru a-l incorpora si pe el in compozitie.
Adugam treptat si faina amstecata cu praful de copt si amestecam cu spatula pentru a o incorpora.

Veti obtine o compozitie foarte densa dar, imediat ce adaugam din albusurile batute anterior, compozitia va deveni din nou cremoasa. Adaugam tot albusul treptat si il incorporam si pe el in compozitie. Astfel obtinem din nou o compozitie cremoasa. Adaugam si nucile macinate si le incorporam in compozitie. Ungem cu ulei si presaram cu faina o forma de silicon cu diametrul de 24 cm sau o forma rotunda tot cu diametrul de 24 cm si punem compozitia preparata.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C si tinem pentru 30 de minute. Faceti testul scobitori deoarece fiecare cuptor este diferit. Lasam prajitura sa se racesca apoi o scoatem din tava. Este momentul sa preparam ganache-ul de ciocolata. Pentru acesta punem 100 ml de smantana intr-o craticioara. Cand a inceput sa fiarba adaugam ciocolata taiata marunt si amestecam pentru a o topi complet. Daca nu s-a topit complet o mai punem cateva secunde pe foc si amestecam.  Turnam ganache-ul de ciocolata peste prajitura si presaram din loc in loc bucatele de nuci. Si astfel prajitura noastra cu nuci este gata pentru a o savura alaturi de cei dragi! Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!