Home DesertAlte retete Prajitura cu cafea din orz si ciocolata

Prajitura cu cafea din orz si ciocolata

de Ramona-Maria Dascalu

Prajitura cu cafea din orz si ciocolata este un desert pufos si aromat cu un gust asemanator cafelei, care va va cuceri de la prima gustare.  Pentru ca imi plac foarte mult prajiturile cu cafea am zis sa imi extind aria de actiune si am incercat acesta varianta de prajitura cu cafea din orz. Am fost foarte placut surprinsa sa observ ca gustul se aseamana foarte mult cu cel al prajiturilor cu cafea “clasica”. Eu am folosit cafeaua din orz solubila de la Sano Vita, pe care o savurez in fiecare zi. Se asemana la gust cu cafeaua normala si o pot bea la orice ora neavand cofeina. Apropo, pentru ca am vorbit de produsele Sano Vita,  puteti comanda pe www.sanovita.ro introducand codul promotional „bucatariaramonei” si veti primi 15% reducere la comanda.

Trebuie sa recunosc ca imi place mult cafeaua nu doar prajiturile cu cafea. Pentru decor am folosit un ganache de ciocolata amaruie, care se potriveste bine cu aroma prajiturii si o completeaza perfect. Asa ca daca va doriti un desert aromat, pufos si rapid de preparat cu cafea din orz si ciocolata, atunci acesta este reteta perfecta. Va las sa cititi reteta si sa o preparati pentru ca o sa placa mult de tot. Nu uitati dati click pe imagini pentru a le mari!

Alte retete asemanatoare cu prajitura cu cafea din orz si ciocolata:
Prajitura cu cafea din orz si ciocolata

Prajitura cu cafea din orz si ciocolata

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 10 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente prajitura tava 24 cm:

Faina tip 00 300 g
Zahar 200 g
Ulei de arahide sau de floarea soarelui 100 ml
Oua 3 medii
Orz solubil de la Sano Vita 4 linguri
Lapte integral cu 3,5 grasime 1 pahar  ( aproximativ 200 ml)
Praf de copt 1 pliculet
Sare un varf de lingurita

 

 Ingrediente ganache de ciocolata:

Ciocolata amaruie 100 g
Smantana lichida naturala neindulcita 100 ml

INSTRUCŢIUNI

Punem intr-un vas incapator ouale, zaharul si un varf de lingurita de sare si amestecam cu mixerul pana cand compozitia isi dubleaza volumul si capata un aspect spumos, deschis la culoare si aerat. Acum este momentul sa adaugam 4 linguri generoase de orz solubil si sa amestecam usor cu mixerul pentru cateva secunde. Adaugam si uleiul si mai amestecam usor cu mixerul pentru cateva zeci de secunde pentru a-l incorpora in compozitie.

 

Adaugam faina amestecata cu praful de copt alternand-o cu laptele si amestecam cu mixerul pentru a incorpora ingredientele.Punem compozitia preparata intr-o tava cu diametrul de 24 cm in care am pus hartie de copt.


Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C si tinem 30-35 de minute. Faceti testul scobitorii deoarece fiecare cuptor este diferit. Cand prajitura noastra s-a copt o lasam sa se raceasca si abia dupa o scoatem din tava. Cand s-a racit pregatim ganache-ul de ciocolata amaruie. Pentru acesta punem smantana lichida intr-un vas si o incalzim. Adaugam ciocolata taiata marunt si amestecam cu o lingura pana cand aceasta se topeste. Daca mai raman bucati de ciocolata netopita o mai puneti putin la foc mic si amestecati pana cand se topeste complet. Il lasam sa se racesca. Cand s-a racit putem decora prajitura si o putem savura alaturi de cei dragi! Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!