Home Aperitiv Tarta sarata cu rosii si masline

Tarta sarata cu rosii si masline

de Ramona-Maria Dascalu

Tarta sarata cu rosii si masline este un preparat aromat si usor care se prepara intr-un timp foarte scurt. Un alt avantaj este faptul ca avem nevoie de putine ingrediente. Acesta tarta este inspirata de tarta quiche de origine franceza doar ca este mai usoara caloric. Spun asta pentru ca in umplutura, in loc de smantana avem lapte care este mai putin gras. Mai adaugam parmezan, oua, rosii cherry si masline fara a mai adauga pancetta sau alte branzeturi. Tocmai asta o face sa fie asa de light. Baza este formata dintr-un aromat aluat brise preparat rapid si usor. Folosim doar patru ingrediente si anume unt rece, faina, apa rece si putina sare. Deci, daca va doriti o tarta rapid de preparat, economica si light, atunci aceasta este perfecta pentru voi. Va las reteta mai jos si imagini care va vor ajuta in timpul prepararii. Spor la treaba!

Daca v-a placut aceasta reteta de Tarta sarata cu rosii si masline puteti incerca si:

"<yoastmark

"<yoastmark

Tarta sarata cu rosii si masline

Tarta sarata cu rosii si masline

Evaluare 5.0/5
( 1 votat )
Portii: 4 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat brise:

Faina 200 g
Unt rece 100 g
Apa rece 70 ml
Sare un varf lingurita

Ingrediente pentru umplutura:

Lapte integral 200 ml
Rosii cherry 250 g
Parmezan 60 g
Masline 70 g
Piper dupa gust
Sare dupa gust

INSTRUCŢIUNI

Preparam aluatul brise deoarece acesta trebuie sa stea cam 35-40 minute la frigider. Punem intr-un castron faina, untul rece taiat cubulete si putina sare. Amestecam pana and devine un aluat omogen sfaramicios. Adaugam apa rece si framantam pana devine un aluat elastic.
Aluatul astfel obtinut il punem intr-o folie de plastic si il lasam la frigider pentru 35-40 de minute inainte de a-l folosi.


Inainte de a scoate aluatul radem parmezanul si spalam rosiile cherry pe care la taiem pe jumatate.
Este momentul sa scoatem aluatul din frigider si sa presaram blatul de lucru cu faina. Punem aluatul brise pe blat si il intindem cu ajutorul unui facalet. Ungem si tapetam cu faina o tava de tarta cu diametrul de 25 cm apoi punem aluatul in tava. Taiem aluatul in exces de pe margini cu ajutorul facaletului. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita.

Punem intr-un vas peste parmezanul ras 2 oua, sare, piper proaspat macinat si lapte si amestecam cu un tel pentru a omogeniza compozitia. Adaugam compozitia preparata si punem rosii cherry si masline din loc in loc pe toata suprafata tartei. Introducem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C si tinem 35 de minute, sau pana cand tarta s-a rumenit fumos. Tarta sarata cu rosii si masline se consuma calda alaturi de cei dragi voua. Pofta buna!

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!