Home DesertAlte retete Plumcake cu cafea si ciocolata

Plumcake cu cafea si ciocolata

de Ramona-Maria Dascalu

Plumcake cu cafea si ciocolata este un deliciu de chec, inspirat din bucataria italiana. Acesta va va incanta cu parfumul sau si cu textura pufoasa si usor umeda. Ingredientele necesare sunt simple si economice astfel incat veti obtine un desert foarte bun cu un cost foarte redus. Personal, cred ca nu aveti nici un motiv sa nu il preparati! Din cantitatea preparata veti obtine un minunat desert cu cafea si ciocolata pentru o tava de 30×12 cm.  Mai multe aflati din reteta de mai jos si din imaginile alaturate pe care le puteti mari printr-un simplu click pe ele. Spor la treaba!



Daca v-a placut aceasta reteta de Plumcake cu cafea si ciocolata puteti incerca si:



Plumcake cu cafea si ciocolata

Plumcake cu cafea si ciocolata

Evaluare 4.0/5
( 5 votat )
Portii: Tava 30x12 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Faina 240 g
Iaurt natural 220 g
Oua 3 medii
Zahar 180 g
Ulei de floarea soarelui 100 ml
Ciocolata amaruie 100 g
Cafea expresso 30 ml
Cafea solubila 3 lingurite cu varf
Praf de copt 1 pliculet
Vanilie esenta o lingurita

INSTRUCŢIUNI

Pentru inceput vom face cativa pasi pentru a ne usura munca. Primul pas este acela de a prepara o cafea tare, tip espresso, apoi setam cuptorul la 170 °C. Pasam cafeaua solubila cu o lingura sau cu ajutorul unui mojar pentru a o transfrorma in pulbere. Taiem ciocolata nu foarte marunt si o punem la frigider.
Intr-un vas punem ouale, un varf cutit de sare si zaharul si amestecam pana cand acestea devin spumoase si deschise la culoare si si-au dublat volumul. Cand acestea au devenit spumoase adaugam iaurtul si cafeaua solubila.

Plumcake-cu-cafea-si-ciocolata-a
Plumcake-cu-cafea-si-ciocolata-b
Plumcake-cu-cafea-si-ciocolata-c

Adaugam si uleiul si amestecam usor la prima viteza a mixerului pentru a le incorpora in compozitie. Adaugam si faina amestecata cu praful de copt in doua reprize si amestecam usor cu mixerul. Adaugam si esenta de vanilie.
Plumcake-cu-cafea-si-ciocolata-d
Plumcake-cu-cafea-si-ciocolata-e
Plumcake-cu-cafea-si-ciocolata-f

Este randul celor 30 ml de cafea sa fie adaugati la compozitie si sa fie amestecati in compozitie, cu acelasi procedeu, mixand usor cu mixerul. Mai departe scoatem ciocolata din frigider si o adaugam si pe ea in compozitie. De data acesta vom amesteca cu o spatula sau lingura pentru a o incorpora. Punem hartie de copt intr-o tava cu dimensiunile de 30x12 cm si adaugam compozitia preparata.
Plumcake-cu-cafea-si-ciocolata-g
Plumcake-cu-cafea-si-ciocolata-h
Plumcake-cu-cafea-si-ciocolata-i

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 170°C si tinem 45 de minute, sau pana cand acesta s-a copt. Faceti testul scobitorii daca nu sunteti sigure. Oricum, desertul trebuie sa aiba o textura usor umeda! Cand plumcake cu cafea si ciocolata s-a copt il lasam sa se racesca si il putem servi. Pofta buna!
Plumcake-cu-cafea-si-ciocolata-n
Plumcake-cu-cafea-si-ciocolata-l
Plumcake-cu-cafea-si-ciocolata-j

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!