Home DesertCu fructe Pandispan cu mere si ciocolata

Pandispan cu mere si ciocolata

de Ramona-Maria Dascalu

Deoarece cu mere se pot pregati multe deserturi minunate, am ales sa pregatesc un pandispan cu mere si ciocolata de data aceasta. Acesta aduce un plus de gust si culoare traditionalului pandispan, o prajitura apreciata de foarte multa lume. De altfel, pandispanul este unul din cele mai cunoscute si iubite deserturi. Merita sa avem in colectia noastra de retete cat mai multe moduri de a-l pregati.

Va garantez ca, daca veti prepara pandispanul dupa acesta reteta, veti obtine un desert pufos si aromat. Si,  sigur, va incanta toti membrii familiei voastre. Pentru un plus de aroma si gust am adaugat scortisoara.  Aceasta se potriveste perfect cu merele. Am adaugat si ciocolata atat pentru decor cat si pentru a-i da un plus de gust desertului.

Mai multe veti afla in reteta de mai jos. Acolo veti gasi si imagini care va vor ajuta in timpul prepararii. Daca vreti sa vedeti detaliile mai bine puteti da click pe imgini pentru a le mari.



Daca v-a placut aceasta prajitura de Pandispan cu mere si ciocolata puteti incerca si:



Pandispan cu mere si ciocolata

Pandispan cu mere si ciocolata

Evaluare 5.0/5
( 3 votat )
Portii: 20/ Tava 25x33 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Ingrediente pandispan:

Oua de gaina 6 medii
Ulei de floarea soarelui  15 linguri
Lapte 15 linguri
Faina 18 linguri
Zahar 18 linguri
Praf de copt o jumatate pliculet
Scortisoara 1 lingurita
Mere 3 medii

 

Ingrediente glazura:

Ciocolata 70 g
Ulei de floarea soarelui  17 ml

INSTRUCŢIUNI

Separam albusurile de galbenusuri si le punem in vase separate. Amestecam galbenususrile cu uleiul pana cand capata un aspect omogen. Adaugam si laptele si amestecam. Adaugam si 1 lingurita de scortisoara pudra si amestecam.

pandispan-cu-mere-si-ciocolata-a
pandispan-cu-mere-si-ciocolata-b
pandispan-cu-mere-si-ciocolata-c

Separat batem albusurile cu mixerul cu un varf cutit de sare pana cand incep sa capete o consitenta spumoasa, apoi adaugam si zaharul trepatat. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam si pe ea treptat, in maxim 3 reprize, peste albusurile cu zahar si incercam sa o incorporam usor cu miscari de sus in jos cu ajutorul unei spatule.
pandispan-cu-mere-si-ciocolata-d
pandispan-cu-mere-si-ciocolata-e
pandispan-cu-mere-si-ciocolata-f

Adaugam amestecul de galbenusuri obtinut anterior peste albusuri si le amestecam usor cu spatula pentru a omogeniza compozitia. Spalam merele, le curatam de coaja si de cotor si le taiem cuburi, apoi le adaugam in compozitie si amestecam usor sa le incorporam. Punem compoztia preparata intr-o tava cu dimensiunea de 25x33 cm,/ in care am pus hartie de copt si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C. O vom tine acolo 35 minute sau pana cand pandispanul s-a rumenit usor. Cel mai bine este sa faceti testul scobitorii.
pandispan-cu-mere-si-ciocolata-g
pandispan-cu-mere-si-ciocolata-h
pandispan-cu-mere-si-ciocolata-i

O lasam sa se racesca apoi o putem orna cu ciocolata sau presara cu zahar pudra. Daca ati optat pentru a o orna cu ciocolata vom prepara foarte usor o glazura rapida din doar doua ingrediente. Pentru aceasta punem ciocolata si uleiul intr-un vas la bain marie amestecand din cand in cand. Cand ciocolata s-a topit lasam glazura sa se raceasca usor. Puteti face precum am facut eu, taind prajitura cuburi inainte de ornare.
pandispan-cu-mere-si-ciocolata-j
pandispan-cu-mere-si-ciocolata-k
pandispan-cu-mere-si-ciocolata-l

Sau o puteti taia cuburi sau dreptunghiuri dupa ornare. Si astfel deliciosul nostru pandispan cu mere si ciocolata poate fi servit.
pandispan-cu-mere-si-ciocolata-m
pandispan-cu-mere-si-ciocolata-n
pandispan-cu-mere-si-ciocolata-o

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!