Home Felul Intai Supa crema de dovleac cu morcovi

Supa crema de dovleac cu morcovi

de Ramona-Maria Dascalu

Supa crema de dovleac cu morcovi este un preparat cremos, placut aromat. Il puteti consuma la pranz, dar si la cina. Am ales sa aromatizez aceasta supa cu salvie proaspata. Voi, insa, puteti opta si pentru alte plante aromatice precum rozmarinul, patrunjelul sau ghimbirul. Printre avantajele prepararii acestei supe se afla timpul de preparare foarte scurt. Un alt atu este faptul ca nu necesita ingredinete prea multe si este foarte sanatoasa datorita legumelor folosite. Cu alte cuvinte putem spune despre supa noastra ca este numai buna in acesta perioada rece a anului. Mai jos gasiti reteta explicata pas cu pas si imagini care sa va ajute in timpul prepararii.

Daca v-a placut aceasta reteta de Supa crema de dovleac cu morcovi puteti incerca si:

Supa crema de dovleac cu morcovi

Supa crema de dovleac cu morcovi

Evaluare 5.0/5
( 4 votat )
Portii: 4 Timp preparare: Timp coacere: Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

INGREDIENTE

Dovleac 600 g
 Morcovi 200 g
 Cartofi 1 mediu
 Ceapa 1 medie
 Apa sau supa de legume 850 ml
 Salvie proaspata o crenguta
 Piper dupa gust
 Sare dupa gust

INSTRUCŢIUNI

Se curata morcovii de coaja si se taie rondele, apoi se curata dovleacul si cartofii de coaja, se spala si se taie cuburi.

Supa-crema-de-dovleac-cu-morcovi-a
Supa-crema-de-dovleac-cu-morcovi-b
Supa-crema-de-dovleac-cu-morcovi-c

Se curata ceapa si se taie marunt apoi se pune putin ulei intr-o cratita se adauga ceapa si se lasa sa se inmoaie pentru cateva minute la foc mic. Se adauga dovleacul, morcovul si cartoful si se lasa doua minute cu ceapa. Se adauga supa sau apa si se lasa sa fiarba cu capacul pus la foc mediu. Se adauga o crenguta de salvie cand a inceput sa fiarba supa. Daca doriti ca gustul de salvie sa fie mai discret puteti inlatura planta inainte de finalul fierberii. Daca totusi lasati salvia pana la final este obligatoriu sa o inlaturati inainte de a pasa.

Supa-crema-de-dovleac-cu-morcovi-d
Supa-crema-de-dovleac-cu-morcovi-e
Supa-crema-de-dovleac-cu-morcovi-f

Se paseaza legumele dupa ce au fiert si se adauga sare si piper dupa gust. Supa crema de dovleac cu morcovi se serveste calda alaturi de crutoane. Crutoanele se pregatesc taind cubulete mai multe felii de paine, punandu-le la prajit intr-o tigaie si presarandu-le cu putin ulei de masline, sare si oregano.

Supa-crema-de-dovleac-cu-morcovi-g
Supa-crema-de-dovleac-cu-morcovi-h
Supa-crema-de-dovleac-cu-morcovi-i

Tu ai facut aceasta reteta?
Cum ti-au iesit cu retetele mele? Taguieste-mă pe Instagram la

S-ar putea să vă placă și

Lasă un comentariu

Nu poti copia text sau imagini!